David Kratochvíl je mistrem světa na 400m volným způsobem v paraplavání   

ilustrační foto: USAG-Humphreys / Flickr.com

A další medaile, tentokrát z paraplavání. Handicapovaný plavec David Kratochvíl vyhrál před půl hodinou na mistrovství světa v Manchesteru závod na 400 m volným způsobem.

ČT 1 – Branky, body, vteřiny

Nevidomý plavec David Kratochvíl byl třikrát na mistrovství světa v Manchesteru čtvrtý a až v pátém závodě se dočkal medaile, a rovnou té nejcennější. Na čtyřstovce volným způsobem vyhrál už dopolední rozplavbu a poté nenašel přemožitele ani ve finále. Nečekaný cenný kov získala Agáta Koupilová. Na svém prvním světovém šampionátu v kariéře ve finále závodu na 200 m volným způsobem postupně zrychlovala, až se proplavala na konečné třetí místo.

Nevidomý plavec David Kratochvíl obsadil v Manchesteru třikrát čtvrté místo, a to v závodě na 100 metrů motýlek, 200 metrů polohovém závodě a na 100 metrů znak, kde mu medaile unikla jen o sedm setin sekundy.

Až v pátém závodě, jehož se účastnil, se dočkal cenné medaile. Patnáctiletý plavec z Tachova byl nejrychlejší už v rozplavbách a nikdo ze soupeřů jej nepokořil ani ve finálovém závodě. Nizozemec Roger Dorsman dohmátl o devět setin sekund později.

V pořadí druhou českou medaili získala už předtím Agáta Koupilová v závodě na 200 metrů volným způsobem. Třiadvacetiletá debutantka na MS ve finále potvrdila třetí nejlepší čas z rozplaveb. Po první padesátce byla pátá, v polovině závodu už otáčela jako třetí a bronzovou příčku udržela.
Zdroj: https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/sport-handicapovanych/patnactilety-kratochvil-je-mistrem-sveta-na-400-m-volnym-zpusobem-v-para-plavani/64cfefc2b923c8c51f3f6c93



Agáta KOUPILOVÁ, 3. místo na 200 m volným způsobem
Upřímně jsem to vůbec nečekala, myslím, že to nečekal nikdo a potěšilo mě to, dokázala jsem si zrychlit oproti rádu, takže za mě úplně super.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.