Dopadli muže, který měl okrádat handicapované  

Pražští kriminalisté dopadli muže, který měl okrádat a podvádět handicapované. Přičítají mu 14 krádeží, při nichž si měl přijít na víc než půl milionu korun. Teď ho čekají 3,5 roku ve vězení.

NOVA – Televizní noviny

Vozíčkáři, mentálně retardovaní nebo nevidomí. Podle policie se právě oni měli stát cílem čtyřiatřicetiletého muže. Muž pracoval jako řidič v obecně prospěšné společnosti, která přepravuje osoby se zdravotními postiženími. Při tom je měl okrádat.

Jaroslav NOVOTNÝ, poškozený
Vždycky se tvářil jako kamarád. Já jsem mu dokonce dával i svoji třeba kartu, aby mi chodil vybrat. Se vůbec neštítil toho, do toho batohu sáhnout při poutání těch vozejků, a peněženku mi zkrátka jako odcizil.

Z peněženky mu měl vzít 7000.

kriminalista
Se jednalo o obzvlášť bezohledného pachatele, který si svý oběti vybíral mezi osobami zvlášť zranitelnými.

Podle policie ukradl statisíce. Téměř 140 000 Kč vylákal z onkologicky nemocné seniorky trpící demencí, které nabídl, že k ní bude chodit do bytu uklízet. Během 14 krádeží si pachatel přišel na víc než půl milionu korun.

Jaroslav NOVOTNÝ, poškozený
Poškozených tam bylo víc. Byly tam třeba například těžce mentální malý děti, který de facto skončily stejně jako já, což mně přijde jako ještě větší hyenismus. Maminka dala klukovi peníze na školu v přírodě a pán se nebál zase vytáhnout to z batohu a dělat, jako že nic.

Aby byl handicapovaným lidem blíž, neváhal se ucházet o pracovní pozice ve společnostech, které takovým lidem každodenně pomáhají. Zaměstnavatelům přitom předkládal falešné certifikáty.

kriminalista
Poté, co pracovní pozici získal, tak využil každou vhodnou příležitost k tomu, aby klienty těchto společností okradl, přičemž neváhal okrást i další zaměstnance těchto firem.

Muž si za krádeže odsedí 3,5 roku ve vězení s ostrahou. Poškozeným také musí zaplatit způsobenou škodu.

televize Nova.

Na svědomí má 14 krádeží. Čtyřiatřicetiletý recidivista podváděl a okrádal kamarády i kolegy v práci. Do jeho hledáčku se dostali ti nejvíc zranitelní. Muž si opatřil falešné doklady a nechal zaměstnat jako řidičů obecně prospěšné společnosti, přepravoval zdravotně postižené a právě jejich handicapu využil.

CNN Prima News

Pachatel mě naložil do auta. A jelikož máme většinou na vozíkách batohy, kamsi dozadu prostě nevidíme. Nebylo mu prostě blbý do toho batohu vlízt, otevřít si ho a ten batoh prostě vyrabovat, aniž by si toho člověk všimnul. Přišel jsem o 7 000 Kč, o veškeré doklady a o peněženku, která mě stála asi taky 1 000 Kč.

Okradl dvanáctiletého chlapce s těžkou mentální retardací, podvedl starší nevidomou ženu. V práci pak obral kolegyni, když zrovna poskytovala první pomoc muži, který zkolaboval. Jeho obětí se stali i další handicapovaní.

S těmito lidmi pak manipuloval pod různými smyšlenými záminkami, z nich lákal finanční půjčky, pak jim nabízel třeba nějakou protislužbu, jako že zařídí operace pro jejich nějaký blízký osoby. V některých případech se dostali do bytu těchto obětí a pak jim odcizil hotovost.

A šperky. Vždycky se tvářil hrozně kamarádsky, strašně jako největší kamarád.

redaktorka
Recidivista má na krku trestné činy jako podvod, krádež a taky nebezpečné vyhrožování, když si pro něj kriminálka šla, pracovala s informací, že je muž nebezpečný a mohl by být i ozbrojený.

Vyhrožoval se bývalé partnerce, protože ta figurovala nějak v tomhle tom procesu.

redaktorka
Podvodník podle vyšetřovatelů páchal trestnou činnost ještě z vazby, snažil se totiž ovlivňovat nevyslechnuté svědky. Krádežemi a podvody si recidivista přišel na více než půl milionu korun, soud to, že poslal za mříže, dostal 3,5 roku ve věznici s ostrahou.

CNN Prima News

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.