„Zjistil jsem, že není dobré něco tlačit na krev“

Od pátku do neděle se koná v parku u Zámku Wichterle ve Slavičíně další ročník Karpaty festu. Pořadatel Marcel Zvonek s partou kamarádů připravují už šestnáct let akci, která původně byla jen charitativním Dětským dnem a koncertem. Letos zde zahrají například Chinaski, Jelen nebo Sto zvířat. Podle Zvonka se pořadatelům osvědčil také způsob placení přes čipy. Nejen o tom mluvil v rozhovoru pro deník Metro.

– Na co byste letos návštěvníky nalákali? Co jste nachystali nového?

Letos budeme poprvé hrát na hlavním pódiu také v neděli během dětského dne a máme v programu nově taneční šapitó s mnoha dýdžeji.

– Jak těžké je pro vás sehnat známá jména, když nepatříte na festivalovém poli mezi ty největší hráče?

Karpaty fest má již mezi umělci své jméno, vědí o nás a hlavně vědí, že se o ně královsky postaráme.

– Podle čeho vlastně skládáte program?

Podle svého vkusu, dotazů fanoušků a také se jezdím na kapely dívat. Snažím se, ať to má hlavu a patu, nicméně on se ten line-up nakonec stejně poskládá. Festival je živá věc, a žije si tedy vlastním životem. Zjistil jsem, že není dobré něco tlačit na krev.

– Na akci je možné platit jen čipem, osvědčil se vám tento model? Nestěžují si pak lidé, že nevědí, kolik si na čip nahrát peněz a jak se zbylé koruny vracejí?

Čipový systém se nám osvědčil a nemáme důvod něco měnit. Návštěvníci si po počátečních rozpacích na systém před čtyřmi lety rychle zvykli a nyní oceňují mnohé jeho výhody. Lidé vědí, že veškerý zůstatek který na čipech nechají, bude rozdán postiženým.

– Jak máte nastavenou výši vstupenek? S ohledem na kupní sílu lidí z regionu, nebo reálně ke všem zvyšujícím se nákladům?

Snažíme se držet výšku vstupného na únosné úrovni tak, aby si Karpaty fest mohl dovolit opravdu každý. Jsme parta kamarádů a již šestnáct let je filozofie stejná. Nesmíme prodělat, a pokud něco vyděláme, je to fajn. To nám vychází a daří se festival zvětšovat a zdokonalovat.

O autorovi: PAVEL URBAN, pavel.urban@metro.cz

Metro

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.