Šlapáním pomohli malému Daliborovi. Postižený chlapec dostane speciální židli

ilustrační foto Flickr

Jindřichův Hradec se už po jedenácté zapojil do výzvy Do práce na kole. Letošního ročníku se zúčastnilo 198 lidí a ve 48 týmech najezdili, naběhali a nachodili po městě nad Vajgarem 35 458 kilometrů. Nejvíce týmů poskládal městský úřad, Nemocnice Jindřichův Hradec a firma Pollmann. Akci Jindřichohradečtí slavnostně vyhodnotili v pátek 23. června odpoledne v atriu Muzea fotografie a moderních obrazových médií.

Smyslem výzvy je vyměnit automobily za jízdní kola, chůzi nebo běh a pomoci tak svému zdraví i životnímu prostředí. Letos se navíc šlapalo do pedálů pro dobrou věc. „Za každý ujetý kilometr daruje Nadační fond rozvoje města Jindřichův Hradec peníze na speciální sedací zařízení pro Dalibora Šimáka z Dolní Radouně. Nadační fond tak podpořil nákup speciálního sedacího zařízení celkovou částkou 50 420 korun,“ upřesnila mluvčí jindřichohradecké radnice Eliška Čermáková. Dvanáctiletý Dalibor má těžkou kvadruspastickou formu dětské mozkové obrny, těžkou neurogenní skoliózu, epilepsii a vrozenou atrezii jícnu. Chlapec navštěvuje jindřichohradeckou speciální školu a potřebuje typizované sedací zařízení. Šek předal jeho mamince starosta města Michal Kozár.

Akce Do práce na kole se ve městě jezdila na podporu handicapovaných už v minulosti. Třeba v roce 2016 pomohly našlapané kilometry zaplatit ozdravný pobyt Nikole Hořejší, v roce 2017 výtěžek přispěl na chodítko pro Lucii Vackovou, v roce 2018 akce podpořila Sandru Štiplovou a v roce 2019 se peníze věnovaly Základní škole speciální v Jindřichově Hradci.

Jana Urbanová

Jindřichohradecký deník

https://jindrichohradecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.