Změny ve vládním úsporném balíčku požaduje ministerstvo práce a sociálních věcí  

ilustrační foto: Photoxpress

Změny ve vládním úsporném balíčku požaduje ministerstvo práce a sociálních věcí. Chce hlavně zachovat daňovou slevu pro rodiny, kde pracuje jen jeden z manželů a druhý se věnuje péči o člena rodiny s těžkým postižením. Ministerstvo financí chce totiž daňovou úlevu zrušit, platit by měla jen pro rodiny s dětmi do tří let. S tím nesouhlasí třeba ani unie zaměstnavatelských svazů.

reportáž Radiožurnál 

Kristýna MLEJNKOVÁ, Aliance pro individualizovanou podporu
Mají různé vývody z těla, vyživovací sondy, žilní katetry, plicní ventilátory.

redaktorka
Starost o těžce nemocného člověka často znemožňuje tomu, kdo o něj pečuje, chodit do práce a vydělávat, říká Kristýna Mlejnková z Aliance pro individualizovanou podporu. Proto chce ministerstvo práce podle náměstkyně Šárky Jelínkové z KDU-ČSL daňovou úlevu pro tyto rodiny zachovat.

Šárka JELÍNKOVÁ, místopředsedkyně /KDU-ČSL/
Nechceme, aby se zhoršovala jakkoliv situace rodin, který pečují o svého postiženého, ale v každém případě chceme, aby se nám tam vrátila ta možnost tu slevu uplatňovat.

redaktorka
S tím ale nesouhlasí ministerstvo financí. Rezort práce proto nejspíš připraví pozměňovací návrh, který poslanci projednají ve sněmovně. Na program schůze se má balíček úsporných opatření dostat v červenci.

Radiožurnál.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.