Domov Sulická zve sousedy na tradiční Vítání léta s hudbou a kouzelníkem

Zabijačka, Valentýnská diskotéka nebo Vítání léta patří mezi tradiční akce Domova pro osoby se zdravotním postižením Sulická. Letošní Vítání léta, které je opět otevřené pro veřejnost, se koná v sobotu 17. června. Nebude na něm chybět vystoupení hudební skupiny A je to!, jejímiž členy jsou klienti Domova Sulická. Cílem akce je podpořit začlenění lidí s těžkým zdravotním postižením do běžného sociálního života.

„Snažíme se, aby naši klienti byli co nejvíce v kontaktu se světem mimo areál domova. Organizujeme výlety, v průběhu celého roku zveme zajímavé hosty. Vítání léta je pro nás pokaždé skvělá příležitost pozvat naše sousedy z Prahy 4 i širokého okolí, aby se s námi přišli seznámit a užili si zábavné odpoledne,“ říká ředitelka Domova Sulická Lenka Kohoutová. „Jsem ráda, že nás letos přijde pozdravit i starosta naší domovské městské části Praha 4 Ondřej Kubín,“ dodává.

Vítáním léta v areálu Domova Sulická bude provázet moderátorka a herečka Jitka Asterová. V programu jsou vystoupení hudebních skupin Čhave Romane.cz, Monostereo nebo Offspring Praque Revival. Dalším hudební hostem je kapela Pink swing Petra Kroutila s Daliborem Gondíkem.

Po celé odpoledne budou probíhat ukázky hasičské a policejní techniky a pro malé návštěvníky bude připravený skákací hrad, malování na obličej i dětský koutek. Interaktivní kouzelnickou show předvede Paul Merild.

Služby Domova pro osoby se zdravotním postižením Sulická využívá přibližně 160 klientů. V loňském roce zařízení poskytlo potřebnou podporu i skupině lidí s postižením z Ukrajiny. Cílem Domova je zajistit pro klienty důstojný život co nejvíce podobný tomu reálnému.

„Učíme se pečovat o sebe sama, o domácnost, vaříme, nakupujeme bavíme se. Hodně se věnujeme vzdělávání a snažíme se uplatnit v zaměstnání. Snažíme se v maximální možné míře dělat to, co je běžnou součástí života, respektovat přání, potřeby a možnosti našich klientů a minimalizovat prvky ústavní péče,“ doplňuje Lenka Kohoutová

Přijďte se s námi pobavit:

– hudební program od 13.00 až do 18.00 hod.
– program i pro děti – skákací hrad, malování na obličej, dětský koutek
– sbor dobrovolných hasičů Braník připraví překážkovou ukázky/soutěž hašení domečku (nejen pro děti)

– kouzelník – iluzionista Paul Merild (14.30 hod. + 15.30 hod.)
– ukázka vozové techniky POLICIE ČR i HASIČI
– veteráni
– občerstvení
– Prezentace dílen a výrobků našich klientů
– Prodejní výstava obrazů

– FOTOKOUTEK Smilebox

  • Vstup volný
  • Akce se koná za každého počasí
  • Auta nechte prosím doma
  • Platební karty bohužel nepřijímáme

Program na hlavním podiu:

13:00 ČHAVE ROMANE.CZ
14:10 PINK SWING PETRA KROUTILA s DALIBOREM GONDÍKEM
15:10 SKUPINA AJETO!
16:20 MONOSTEREO
17:10 OFFSPRING PRAGUE REVIVAL

Moderuje: Jitka Asterová

Prosíme: auta nechte doma, přijeďte k nám MHD, jsme pár stanic autobusem od metra Kačerov anebo od přívozu v Modřanech.

Upozornění: NEPŘIJÍMÁME PLATEBNÍ KARTY – občerstvení u stánků a výrobky klientů je možné platit pouze v hotovosti.

Děkujeme za pochopení a TĚŠÍME SE NA VÁS!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.