Fotbalový zápas legend v Plzni podpoří hendikepovaného Nicolase

Příští středu se do Plzně sjedou sportovní legendy a osobnosti veřejného života, aby charitativním fotbalovým zápasem podpořili léčbu Nicolase Beneše. Nevidomý čtyřletý chlapec podstupuje kvůli nádoru na mozku chemoterapie a biologickou léčbu. Nicolas je tělesně hendikepovaný, absolvuje náročné léčebné procedury, které nehradí pojišťovny.

Utkání hvězd se uskuteční ve středu 14. června od 17.30 hodin na stadionu SK Petřín Plzeň.

„Sto procent z utrženého vstupného půjde na podporu chlapečka. Vstupenky lze koupit v předprodeji i na místě. Na podporu Nicolase poputuje i výtěžek z dražby dresů účastníků,“ řekl za projekt Bez frází, jednoho z organizátorů akce, bývalý házenkář Karel Nocar.

Bez frází organizuje charitativní utkání s Nadačním fondem Zdeňky Heyn Edlové. „Budu ráda, když diváci přijdou podpořit chlapečka. Lidé se pobaví, uvidí známé sportovce a osobnosti a přispějí na dobrou věc. Podpora sportovních osobností je úžasná,“ uvedla Heyn Edlová.

V rámci zápasu proběhne také autogramiáda, soutěže, rozhovory, focení i dražba dresů. „Sportovní fanoušci se dostanou blíž ke svým vzorům, což bude pro ně odměna za podporu,“ podotkl Nocar.

Včerejší tiskové konference v Plzni se mimo jiné zúčastnili sourozenci Jeřábkovi – házenkářka a čerstvá vítězka Ligy mistryň Markéta a hokejista a letošní mistr extraligy Jakub. Poděkovali za pozvání na charitativní zápas a vyjádřili radost, že mohou pomoct Nicolasovi. „A těším se, že si zahraju fotbal s bráchou. Ale nečekám od sebe nějaké velké schopnosti,“ pousmála se Jeřábková.

Vstupné: 150 korun, děti do 12 let zdarma. Předprodej na: www.nadacnifondzhe.cz. Platba při prodeji na místě pouze v hotovosti.

Utkání hvězd

Tým Bez frází: Barbora Černošková, Pavel Horváth, Lukáš Hudeček, Jakub Jeřábek, Markéta Jeřábková, Jan Klobouček, Petr Korbel, Ondřej Kratěna, Dominik Kubalík, Václav Nedorost, Karel Nocar, Václav Procházka, Dominik Rodinger, Martina Součková, Roman Staša, Marek Střeštík, Kateřina Suchanová, Radim Vrabata.

Sigi tým: Julius Bielik,Pavel Fořt, Ivan Hašek, Jozef Chovanec, Patrik Ježek, Jan Koller, Ladislav Maier, Antonín Panenka, Horst Siegl, Vladimír Šmicer, Ladislav Vízek.

Martin Švec

Plzeňský deník

https://plzensky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.