Nevidomá spadla do kolejiště metra

Provoz metra mezi Zličínem a Smíchovským nádražím se ráno v úterý zastavil. Do kolejiště totiž spadla nevidomá žena s vodicím psem. Naštěstí strojvedoucí stihl zastavit soupravu. Díky všem zachráncům vyvázli žena i pes živí. Reportáž CNN Prima News 

redaktorka 
Metro Nové Butovice, půl osmé ráno. Ranní špička, kdy desítky cestujících čekají na příjezd soupravy. Mezi nimi tentokrát byla i nevidomá žena se čtyřnohým parťákem, vodicím psem. Poklidné čekání se ale během chvíle změnilo v drama. Dvacetiletá nevidomá žena se pravděpodobně lekla přijíždějícího vagonu a chtěla od něj ustoupit dál. Pes ji sice táhl na správnou stranu, ona šla ale stále k dráze metra. I přesto, že pes bojoval ze všech sil, aby se jeho paničce nic nestalo, v tu chvíli už nic nezmohl. Pak už stačil jeden krok a oba skončili v kolejišti. 

Aneta ŘEHKOVÁ, mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy 

Tohoto pádu do kolejiště si okamžitě všiml strojvedoucí a samozřejmě i dozorčí stanice metra na monitoru. 

Strojvedoucímu se naštěstí podařilo soupravu včas zastavit. Žena i se psem zůstali uvězněni v kolejišti. 

MartinKAVKA,mluvčí HZS hl. m. Prahy 
My jsme okamžitě začali vyprošťovat tu zraněnou osobu, spolupracovali jsme jak se zdravotnickou záchrannou službou, tak s policií, tak i se zaměstnanci pražského dopravního podniku, ta osoba byla za několik minut vyproštěna vlastně na nástupiště. 

redaktorka 
Souběžně s tím se hasiči starali i o labradora. 

Martin KAVKA,mluvčí HZS hl. m. Prahy 
Při tom vyprošťování ten pes víceméně spolupracoval, nebyl agresivní, takže jsme ho vyprostili také na nástupiště. 

redaktorka 
Záchranáři ženě na místě ještě podali léky proti bolesti. S podezřením na zraněnou pánev ji pak transportovali do motolské nemocnice. Zraněného psa předali hasiči veterináři, který se o něj postaral.  

CNN Prima News

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.