Štafeta Nočních běhů pro Světlušku míří do Prahy

Štafeta Nočních běhů pro Světlušku zamíří 27. dubna do Prahy, kde bude ve 21 hodin odstartován běh nočním městem. Charitativní happening se uskuteční ve  Stromovce.

Hvězdné obíhání v Praze

Součástí kampaně s vesmírným mottem „Vzhůru na oběžnou dráhu Nočního běhu pro Světlušku“ jsou letos videopozvánky s Bárou Polákovou, Janem Hájkem a Naomi Adachi. O doprovodný program, který jde s mottem ruku v ruce, se letos postará Tomáš Bubák, kterému bude symbolicky běhat a létat yoyo na provázku. Účastníci se budou také moci vyfotit s maskotem letošní sezóny – světluščím astronautem. Plzeňské běžce čeká hudební rytmické rozproudění v podání Báry Polákové.

Na každém z běhů bude možnost přihlásit se jako dobrovolný trasér či vyzkoušet na světluščích stáncích pomůcky pro zrakově hendikepované, simulované zrakové vady a smyslové hry i sportovní vybavení.

Na výběr bude i letos z malého (2,8 km), nebo velkého (4,5 km) okruhu. Není přitom nutné běhat, trasu lze klidně jen projít. Vítáni jsou zájemci všech věkových kategorií, kteří chtějí podpořit dobrou věc. Registrovat se mohou také firmy. Do běhu se opět zapojí zrakově postižení sportovci, které Světluška již 20 let podporuje v aktivním životě.

Na místě budou k dispozici také čerstvé mošty a veganské svačinky.

Registrace na běhy jsou spuštěny na www.behprosvetlusku.cz.

Pražský patriot

https://www.prazskypatriot.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.