Parkovali na místech vyhrazených pro invalidy

Během února strážníci z centra Prahy odhalili 7 řidičů, kteří neoprávněně využívali parkovací karty pro osoby tělesně postižené. Průkazy byly řidičům odebrány, v jednom případě vzniklo podezření na falzifikát, proto si případ převzala státní policie. V několika případech řidiči využívali průkaz po zemřelých.

Řidiči měli pro strážníky vesměs stejné výmluvy. Tvrdili, že autem přijeli rodiče, na které je průkaz vystaven, nebo invalidní osobu jen přivezli a čekají na ni. Platnost průkazů si hlídky vždy ověřují u jejich vydavatelů. To, že se řidiči na přepravu tělesně postižených jen vymlouvali, potvrdily také záznamy městských kamer.

Muž, který zaparkoval na místě pro invalidy v Pařížské ulici a jehož průkaz se zdál strážníkům podezřelý, se nakonec hlídce přiznal, že si okopíroval průkaz své manželky a na kopii nalepil padělaný hologram.

Za uplynulý rok řešily hlídky městské policie 11 002 případů, kdy řidiči zaparkovali na místech pro invalidy, aniž by k tomu měli oprávnění. Za tyto přestupky strážníci uložili 1826 pokut v celkové výši 952 300 korun a 8 774 přestupků oznamovali správnímu orgánu. V 402 případech postačila domluva.

Od ledna roku 2022 se jedná o dvou bodový přestupek.

Pražský Patriot

https://www.prazskypatriot.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.