Shrek v Jeseníkách představil monoski pro handicapované lyžaře

V Jeseníkách v lyžařském středisku Annaberg se uplynulý víkend tančilo přímo u vleku. Karneval v maskách odstartovali prvním tanečkem Shrek s Fionou. Shrek se svým týmem pozvali malé i velké lyžaře, aby je upozornili na fenomén monoski.

Tento vynález umožňuje zažít pořádnou lyžovačku osobám s různými typy tělesného postižení. Monoski je vlastně jedna širší lyže s tlumičem nárazů, která nabízí společnou jízdu s asistentem – běžným lyžařem.

Kromě otužování, zdokonalování citu pro rovnováhu a zdravého pohybu monoski pomůže například vozíčkářům začlenit se mezi ostatní lyžaře, aby s nimi mohli sdílet společné sportovní zájmy.

„Dlouhodobě spolupracujeme s opavskou školou pro handicapované děti. Pořádáme tradiční Cyklozávody se Shrekem, abychom oslovili dárce a vybrali pro školu nějaké peníze. Máme rádi lyžování na Annabergu, tak nás napadlo letos uspořádat podobnou zimní akci sněhu. Na karnevalu v maskách se všichni výborně baví. Mohou přispět na dobrou věc a navíc se zblízka podívat, jak funguje monoski. Rádi bychom podpořili pořízení dalších dvou monoski pro handicapované děti,“ popsal dobročinnou lyžařskou akci, která se konala 26. února 2023 na Annabergu, hlavní organizátor Kamil Beinhauer v masce Shreka.

Také provozovatelé vleku na Annabergu v Andělské Hoře mají důvod k radosti, protože víkendové sněžení jim pomůže prodloužit sezónu lyžování.

„Zima se nám opět vrátila a my věříme, že máte také radost z nového sněhu. Přijeďte v pátek 3. 3. 2023 na večerní lyžování plné skvělé hudby, kterou Vám umíme zahrát i na přání. Páteční večerko bude probíhat na perfektně upraveném hlavním svahu. Vyrazte k nám na sjezdovku od 18 do 21 hodin,“ vzkazují lyžařům provozovatelé vleku na Annabergu.

František Kuba

Bruntálský deník

https://bruntalsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.