Muž od narození trpí následky mozkové obrny. Rodině může pomoci sbírka

Až do 6. března mají lidé ochotní pomoct možnost přispět na transparentní účet prostřednictvím portálu Donio, kde je pod názvem Žít svůj sen – Sbírkou a srdcem pomoci Honzovi k novému autu zveřejněný příběh Honzy Kuňáka z Trnávky na Novojičínsku.

Jak už Deník informoval, osmadvacetiletý mladík trpí od narození vlivem předčasného porodu dětskou mozkovou obrnou (DMO) – kvadruspasticitou a oční vadou centrální zrakové dráhy, což je nález trvalý, který nelze zlepšit léky, operací ani brýlemi.

Je trvale odkázaný na invalidní vozík, a každý přesun z místa na místo je pro něj i jeho okolí za současných možností, které rodina má, velmi komplikovaný. Ke zlepšení podmínek by Honzovi Kuňákovi i jeho okolí pomohlo nové vozidlo s úpravami, které si však rodina nemůže dovolit.

Pomoci by mohla sbírka, kterou na portálu Donio.cz založila v prosinci Honzova maminka Iveta Stančíková. Příběh Jana Kuňáka s možností přispět ke zkvalitnění jeho života je na tomto webovém odkazu: https://www.donio.cz/zit-svuj-sen-sbirkou-a-srdcem-pomoci-honzovi

Ivan Pavelek

Deník.cz

https://www.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.