Sportovci přispěli Pavlíkovi na zdravotní kočár. Vybralo se skoro 90 tisíc

Markéta Tučková a její handicapovaný syn Pavlík si v neděli 12. února přijeli na stadion Olympia do Kutné Hory pro výtěžek akce Každý kilometr se počítá. Tu pořádají místní sportovní kluby a spolky, které opět spojily síly a od 1. do 31. ledna sbíraly koruny za každý uběhnutý, ušlý nebo i ujetý kilometr. Tučkovým se díky sportovcům i dobrovolným dárcům sešlo skoro 90 tisíc korun

Markéta Tučková bydlí v Čáslavi a se svým skoro devítiletým synem zůstala sama. Protože Pavlík vyžaduje nepřetržitou péči, nemůže chodit do práce, a tak je pro ni jako pro samoživitelku těžké pořídit cokoli nad rámec běžných potřeb. Za peníze, které nyní obdržela, pořídí synovi zdravotnický kočárek a novou autosedačku.

S kočárkem bude moci na výlety

„Je to obrovská pomoc. Všimla jsem si na sociálních sítích, že pro většinu lidí se leden stal doslova honbou za kilometry nad rámec běžného trénování. Toho si opravdu moc vážím,“ uvedla Markéta Tučková.

Dodala, že Pavlík roste a na speciální zdravotnický kočár za 80 tisíc korun pojišťovna nepřispívá. „Syn sice chodí, ale bohužel nekontrolovaně všude a hůř zvládá terén. S kočárkem budeme moct i mimo město.“

Letošní ročník je rekordní

Podle předsedy Olympia Spartan Training Kutná Hora Michala Pavlíka padl v letošním ročníku rekord – a to jak peněžní, tak kilometrový. „Což je skvělé, protože doba je složitá, všechno se zdražuje, inflace roste a lidé přesto v peněžence našli koruny a přispěli Pájovi na lepší život,“ řekl předseda a doplnil, že účastníci si připsali bezmála 25 tisíc kilometrů.

Do projektu se zapojili také fotbalisté A týmu Sparta Kutná Hora, členové klubu Běh Dačického 12, plavci ze Spartakh-Plavání, atleti z SK Olympia a také běžci ze skupiny Rozběháme Kutnou Horu.

Jana Adamová

Kutnohorský deník

https://kutnohorsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.