Díky koncertu z cyklu Trochu lásky neuškodí se pro Aničku vybralo 23 000 korun

ilustrační foto

Dámský Lions Club Plzeň Ladies společně se Západočeskou galerií uspořádal ve výstavní síni Masné krámy koncert, jehož výtěžek byl předán dvouleté holčičce s těžkým postižením vývoje – Aničce Škodové. Sál byl zcela zaplněn a koncert byl velice úspěšný.

Koncert z cyklu Trochu lásky neuškodí měl tentokrát titul Plzeňský Montmartre. V důsledku náhlého onemocnění hlavní sólistky covidem došlo ke změně programu. Místo francouzských šansonů diváci si vyslechli v hlavním bloku slavné árie francouzského skladatele G. Bizeta z opery Carmen. Vynikající operní pěvkyně DJKT Plzeň Ivana Veberová a Jana Foff Tetourová za klavírního doprovodu Marka Martina sklidily velký úspěch. Všichni přítomní poděkovali nejen za krásný výkon, ale i za jejich lidský přístup a rychlou pomoc v nastalé situaci. Zásluhu a pochopení projevil též ředitel DJKT Martin Votava.

Celým večerem velmi pěkně a pohotově provázel Jiří Hlobil, který tradičně objevuje pro Plzeň nové talenty. Tentokrát jako překvapení pozval sboreček krásných děvčátek + jednoho chlapce „Lukaváček“ z Dolní Lukavice pod vedením paní učitelky Nadi Květoňové a šikovnou vítězku recitační soutěže z Gymnazia Blovice Anetu Bláhovou, která recitovala báseň J. Skácela.

Tatínek Aničky Škodové převzal šek s částkou 23 000 Kč, která je určena na náročný rehabilitační pobyt. Vzorně pečující rodina si finanční podpory velice váží a děkuje divákům a sponzorům – Egyprojekt, Harvilla, Renata Havířová a MUDr. Hana Lorenová. Akci podpořili také naši milí přátelé Vozíčkáři Plzeňska v zastoupení Aničky Stejskalové, LC Praha San Georgio a senioři ÚMO Plzeň

Dámský klub LC Plzeň Ladies, který byl založen v květnu 2018 předal za dobu svého působení již 200 000 Kč potřebným. Za tuto dobu uskutečnil VARHANNÍ KONCERTY věnované plzeňským seniorům (terénním službám), opakované koncerty TROCHU LÁSKY NEUŠKODÍ pro děti s postižením, často díky doporučení rané péče KUK i dětským pacientům se závažnými diagnozami z FN Plzeň, ale také PESTRÉ psí asistenci, která vychovává asistenční psy pro děti plzeňského regionu. Prostředky klub rovněž získává na charitativních golfových turnajích v Resortu Darovanský dvůr. Velice záslužná je akce LVÍ OČKO – testování zraku dětí v mateřských školách s moderní kamerou Plusoptix 16, kterou zakoupila firma dioptra optik, dále sběr nepotřebných brýlí pro třetí svět a podpora na zmírnění přírodních katastrof. V současné době samozřejmě klub pomáhá i těžce zkoušené Ukrajině.

Prezidentka klubu MUDr. Eva Dortová a všechny členky děkují svým příznivcům, kteří naše akce podporují a pomáhají s námi! Uvítáme rády i Vaše náměty pomoci!

Za příspěvek mockrát děkujeme Janě Flanderové.

Domažlický deník

https://domazlicky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.