Noční Běh pro Světlušku rozsvítil údolí Radbuzy, vybralo se přes sto tisíc korun

První letošní Běh pro Světlušku se uskutečnil v Plzni, jeho účastníci se tradičně sešli v areálu DEPO2015.

V nabídce byl běh na 3,3 km, který si mohli zdatnější jedinci odběhnout dvakrát. Celá akce šla na dobrou věc, jak uvedla Martina Skutková, specialistka komunikace českého rozhlasu Plzeň. „Tři stovky účastníků vyběhly ve dvacet hodin, většinou opravdu lidé běželi, ale našli se ti, kteří to pojali jako zdravotní vycházku. Vůbec totiž nešlo o čas, ale o konkrétní pomoc pro zrakově postižené,“ řekla Skutková. Na pomoc nevidomým a slabozrakým se nakonec letos vyběhalo 127 180 korun.

DEPO2015 nabídlo už dvě hodiny před startem zajímavý program, ve kterém se představily různé firmy, o hudební vstup se postarala  DJ Garlica a umělci ze Slam poetry Adama Svahilce. Skvělý tým JUMP IT, který skáče přes švihadla, nabídl nevšední podívanou a vystoupení s rozsvícenými švihadly.

K běhu se připojili také i trenéři z FC Viktoria Plzeň. Fanynky ocenily nejen sportovce, ale i muzikanty ze skupiny Kečup Dana Dobiáše a Karla Paula. Právě Dan Dobiáš měl radost, že Světlušku pro změnu podpoří jinak, než hudbou. „Vždy jsme pro Světlušku dělali koncert, ale běh, to je pro mě tady novinkou. Navíc ve společnosti skvělých lidí, což je super,“ řekl Dan Dobiáš.

Martina Sihelská

Plzeňský deník

https://plzensky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.