Studenti hořovické univerzity třetího věku obdrželi pamětní listy

ilustrační foto: Photoxpress

Učit se učit a zase se učit. Přesně toto čekalo na účastníky, kteří se rozhodli absolvovat Studium virtuální univerzity třetího věku. Záštitu nad touto akcí, která je určena pro seniory a invalidní důchodce, má již několik let Středisko volného času – Domeček Hořovice.

Na příchod účastníků se ve čtvrtek 27. ledna velmi těšila Lenka Radová, organizátorka akce. Konalo se zde totiž slavnostní předání osvědčení a pamětních listů za zimní semestr loňského roku. Přítomné dámy a jednoho muže přišel pozdravit také Tomáš Klokočník, zástupce ředitelky (Domeček), v krátkém projevu kromě jiného poděkoval, také jedné z účastnic kurzu Jarmile Vodové, protože to byla právě ona, která s nápadem na VU3V přišla.

Poté se rozloučil a to již nastala právě ta doba pro Janu Šrámkovou, místostarostku Hořovic, která zavzpomínala, že se s mnohými přítomnými zná již od školy a s radostí se ujala slavnostního předávání pamětních listů i osvědčení. Tentokrát bylo 9 účastníků přihlášeno na Čínskou medicínu v naší zahrádce. Další zase na Mistři barokního malířství 17 století. Celkem bylo za minulý semestr 26 posluchačů, z toho jich 24 úspěšně splnilo, zbývající dva již předem avizovali, že je zajímají pouze přednášky a nebudou plnit studijní podmínky za účelem získání pamětního listu. Všem patří velká gratulace, a kdo by měl zájem, letní semestr začal už 1. února.

Autor: Naďa Kolenská

Berounský deník

https://berounsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.