Dobrá zpráva: iPad pomůže malému Honzíkovi

ilustrační foto

Nový iPad pro stimulaci zraku nově pomáhá malému Honzíkovi z Hradecka, který trpí těžkým zrakovým postižením. Důležitou pomůcku získal díky příspěvku Fondu Kaufland a veřejné sbírce Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Honzík pro správné fungování zraku potřebuje nákladné pomůcky. Se stimulací zraku mu může pomoci právě nový iPad, který mohli jeho rodiče díky příspěvku pořídit. V Královéhradeckém kraji fond přispěl v součtu částkou téměř 120 tisíc korun. Společnost svým příspěvkem podpořila také hradeckou organizaci Tyfloservis, která poskytuje zdravotně-edukační služby pro osoby s těžkým zrakovým postižením. Své klienty učí efektivně používat zbylé zrakové funkce a další smysly, poskytuje poradenství při úpravách prostředí a vzdělává veřejnost.

Kaufland ve svých prodejnách dlouhodobě organizuje vánoční sbírku, jejíž výtěžek putuje Světlušce a finance rozděluje potřebným na základě grantů. V minulém roce sbírka přinesla celkem 17 milionů korun. „Díky této rekordní částce bylo v prvním kole letošního grantového řízení podpořeno 33 jednotlivců a 24 organizací po celé České republice,“ uvedla tisková mluvčí Kauflandu Renata Maierl. Do dalšího kola grantu se mohou hlásit organizace i jednotlivci pomáhající zrakově postiženým, uzávěrka podávání přihlášek je 24. října 2021.

Hradecký deník

https://hradecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.