Iktové centrum písecké nemocnice potvrdilo svou vysokou kvalitu

ilustrační foto: Flickr.com

Písek – Písecká nemocnice patří k těm zdravotnickým zařízením, které poskytují nejlepší péči o pacienty s mozkovou cévní příhodou neboli mrtvicí. Potvrzuje to ocenění iniciativy Angels.

Ocenění získalo Iktové centrum při Nemocnici Písek už vloni. Letos je obhájilo. „Naše iktové centrum získalo za kvalitu péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou zlatý diplom také letos. Znamená to, že jsme vysoký standard této péče udrželi.

Ocenění Angels je udělováno pouze těm poskytovatelům péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou, kteří zajišťují vysoce kvalitní servis a nemocným dávají co nejlepší šanci na kvalitu dalšího života,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Písek Jiří Holan.

Písecká nemocnice už třetím rokem pečuje o pacienty s mrtvicí prostřednictvím urgentního příjmu. Díky němu se významně zvyšuje jejich šance na maximální možné uzdravení. „Urgentní příjem zajistí co nejrychlejší postup při diagnostice a léčbě osob postižených iktem neboli mozkovou mrtvicí.

Jakmile ji lékař zdravotnické záchranné služby diagnostikuje, zavolá na takzvaný iktový telefon do naší nemocnice, který u sebe nosí aktuálně sloužící neurolog. Ten se okamžitě poté dostaví na urgentní příjem našeho iktového centra, kam záchranka pacienta přiveze. Následuje rychlé laboratorní vyšetření, neurologické vyšetření a CT mozku a mozkových cév. Během krátké doby, řádově minut, je tak zjištěn stav a rozsah mozkové příhody. Neurolog pak může navrhnout a zahájit cílenou léčbu, na které se často podílejí také další odborníci, a to okamžitě. Čas totiž hraje naprosto zásadní roli v úspěchu léčby,“ vysvětlil podstatu urgentního příjmu Robert Rezek, vedoucí lékař Iktového centra.

Celý text na www.pisecky.denik.cz

Písecký deník

http://pisecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.