Křesadlo 2019 má svého držitele i v regionu Havlíčkův Brod i Chotěboř

křesadlo

Letošní předávání ceny obyčejným lidem, kteří dělají neobyčejné věci, se konalo koncem října 2020 v Havlíčkově Brodě. Pandemická doba totiž v průběhu roku k dřívějšímu pořádání akce příliš nepřála. Ocenění proběhlo v prostorách FOKUSu Vysočina, uskutečnilo se spíše neformálně a za dodržování všech hygienických nařízení. I tak jsme velmi rádi předali cenu dvěma nadšeným dobrovolníkům.

Na ocenění byli nominováni čtyři dobrovolníci, kteří se v průběhu roku 2019 nezištně věnovali seniorům, dětem, duševně nemocným či zdravotně postiženým. Cena Křesadlo byla letos udělena dvěma dobrovolníkům.

První oceněnou se stala Jaroslava Kabelková z Havlíčkova Brodu, která dostala hned tři nominace. Pomáhá v Havlíčkově Brodě ve více organizacích a s celou řadou věcí. Je toho opravdu hodně. Například vede cvičení nordic walking nebo petangue, dílničky pro seniory, předčítá dětem ve školce, účastní se různých jednorázových akcí nebo třeba vede cvičení s klienty FOKUSu Vysočina. Pomáhá v domovech pro seniory a v senior pointu, v krajské knihovně Vysočina.

Dalším oceněným se stal Tomáš Mrtka z Chotěboře, který obdržel nominaci z FOKUSu Vysočina Chotěboř. Ten pro změnu dochází za imobilním klientem. Schází se spolu často, Tomáš s klientem tráví volný čas a řeší různé radosti i starosti. Sám ani nevnímá, že někomu snad nějak zvláštně pomáhá. Jednoduše to postupem času začal brát tak, že chodím za svým kamarádem.

Děkujeme všem nominovaným dobrovolníkům, děkujeme i oceněným dobrovolníkům. Děkujeme všem, kteří se na pořádání komorní akce podíleli. Děkujeme také za vytvořené dárky, které ocenění dobrovolníci obdrželi. Věříme, že letošní ceny Křesadlo v regionech jsou ve správných rukou.

JANA VALOVÁ

Havlíčkobrodský deník

https://havlickobrodsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.