Tisíc roušek dobrovolných hasičů slouží k ochraně našich seniorů

ilustrační foto: Photoxpress

Celý tisíc bavlněných roušek putuje od dobrovolných hasičů převážně klientům i personálu pečovatelských domů, které dostaly od společnosti GasNet, s.r.o. Ta je dlouholetým generálním partnerem ankety Dobrovolní hasiči roku.

Tisíc roušek putuje od spolku Svatý Florián – Dobrovolní hasiči roku (SF – DHR) do Sboru dobrovolných hasičů Kuřim, který je využije pro osobní ochranu při poskytování pomoci. „Naše společnost dobrovolným hasičům dlouhodobě přispívá na jejich vybavení novou hasičskou technikou a oceňuje je za jejich práci. Po dohodě se společností Prabos, dodavatelem roušek, jsme se rozhodli věnovat jim každou čtvrtou bavlněnou roušku, kterou se nám podařilo získat pro naše pracovníky, zajišťující nepřetržitý a bezpečný provoz plynových sítí. Velmi nás však těší jejich rozhodnutí věnovat je svým profesionálním kolegům, kteří nejlépe vědí, kde jsou aktuálně zapotřebí,“ říká Pavel Káčer, jednatel společnosti GasNet, s.r.o.

Dalších 500 roušek přenechali dobrovolní hasiči Domovu ve Věži na Havlíčkobrodsku, jehož zaměstnanci se dobrovolně rozhodli pro izolaci, aby ochránili klienty.

Zbývající část obdrželi v CSS pro nevidomé v Chrlicích a Dům spokojeného stáří na Kamenné v Brně.

„Sbory i jednotky dobrovolných hasičů si ochranné prostředky dle nařízení vlády zajistily v počátku převážně svépomocí a zapojily se i do pomoci v jejich okolí. Tyto roušky od společnosti GasNet, za které moc děkujeme, jsme se s kolegy z Moravské hasičské jednoty a České hasičské jednoty, rozhodli věnovat dál těm co je aktuálně potřebují,“ říká Jan Slámečka, starosta Sdružení hasičů, Čech, Moravy a Slezska. Dobrovolní hasiči jsou významnou součástí našeho integrovaného záchranného systému a díky jejich místní příslušnosti proto vědí, kde tyto ochranné roušky nejvíce potřebují.

Jiří Bezděk

Olomoucký deník

http://www.olomoucky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.