Krnovští schodaři vyzvali k charitativnímu sportu

photo on Flickr

Kopec Cvilín nad Krnovem je tradičním cílem sportovců, kteří si během do schodů udržují kondici. Dobře znají všech 218 kamenných schodů, které se staly ideálním místem trénování i závodů. Komunita krnovských schodařů se v těchto dnech kvůli dodržování preventivních opatření nemůže setkávat na schodech.

Krnov – A co tak se potkat aspoň virtuálně a podpořit vlnu solidarity?

„Zdravotní a sociální služby odvádí v první linii neocenitelnou a úžasnou práci, kterou bychom chtěli podpořit i v rámci našich možností. Vyhlašujeme tedy: První schodařský virtuální charitativní běh,“ vyzvali Schodaři, přátelé a příznivce běhu nejen z Krnova.

Vzhledem k nemožnosti zorganizovat závod „naživo“ bude akce probíhat virtuálně. „Ať už se v neděli 5.dubna 2020 (po celý den) dostanete do přírody, k řece, na schody ve svém domě, zkrátka kamkoliv, kde se dá provozovat jakákoliv sportovní aktivita, na pár chvil se zapoťte a vyjádřete sounáležitost s ostatními účastníky běhu a společností postiženou pandemií,“ představili Schodaři svou akci, na které se bude vybírat startovné sto korun.

Není důležité, kdo překoná nějaký rekord, kdo si udělá procházku ve svižném tempu, vyjde jednou Cvilínské schody nebo zaběhne deset úseků na balkoně v paneláku. Vše se počítá.

„Veškeré vybrané startovné věnujeme v příštím týdnu některé z místních sociálních služeb, které pečují o starší občany, nejzranitelnější část naší populace.“ „Podpořte prosím naši snahu vypomoci těm, kteří pro nás vybudovali společnost, jak ji známe – se všemi vymoženostmi, možnostmi a osobní prosperitou. Více než kdy jindy si naši pozornost zaslouží. Ukažme, že na Schodaře a jejich příznivce je spoleh za každých okolností,“ stojí ve výzvě krnovských Schodařů.

Bruntálský a Krnovský deník

http://www.bruntalsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.