Na filmovku zamíří kavárna POTMĚ

Jedinečná příležitost zažít na vlastní kůži, jaký je život potmě, se lidem naskytne v Uherském Hradišti. Tam totiž během tamní filmové školy zamíří speciální pojízdná kavárna.

Uherské Hradiště – Vlajkový osvětový projekt Světlušky Nadačního fondu Českého rozhlasu nabídne kromě voňavé kávy především zážitek. Možnost vžít se na chvíli do světa nevidomých dostanou všichni, kdo vstoupí do zatemněného prostoru autobusové Kavárny POTMĚ.

Přímo uvnitř kafetérie se o návštěvníky postarají sami ti, kteří z role zrakově postižených nevystoupí většinou celý život. Tamní obsluha odhalí kousek ze svého každodenního světa. Průvodci zavedou hosty ke stolu a předají je do péče číšníka. Ten se pro přítomné stane ve tmě kotvou i zdrojem zajímavostí, na které se budou chtít zeptat.

K ochutnání budou nejrůznější alkoholické a nealkoholické nápoje a nově také sladké i slané zdravé občerstvení.

„Na každém kavárenském stole budou tradičně pastelky a papír, o výtvarných dovednostech se ale návštěvníci přesvědčí až po návratu na světlo,“ prozradila ředitelka Gabriela Drastichová.

Před autobusem budou připraveny i doprovodné aktivity. „Lidé si budou moci vyzkoušet také speciálně upravené typy brýlí simulující různé zrakové vady, jako jsou například šedý a zelený zákal nebo makulární degenerace,“ dodala ředitelka Gabriela Drastichová.

KAVÁRNU ČEKÁ ZMĚNA

Autobus bude parkovat před kinem Hvězda ve dnech od 26. do 28. července, kde tamní návštěvníci uvidí jeho současnou jako jedni z posledních. Po sedmi letech totiž autobus nahradí mobilní modulární kavárna.

„Nechceme se našim hostům okoukat. Naopak se snažíme přinést jim i jiné než kavárenské zážitky,“ vysvětlila Gabriela Drastichová.

Slovácký deník
http://www.slovacky.denik.cz/
odkaz na článek v deníku: ZDE

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.