Pět milionů korun na dobrou věc

Do čtvrtého ročníku grantového programu společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme” se zapojilo celkem 571 organizací. Nyní už veřejnost zná 270 vítězných, které si na realizaci různých dobročinných záměrů rozdělí více než pět milionů korun, tedy přesně 5 040 000.

Praha – V 90 regionech po celé republice se největší podpoře zákazníků těšily projekty zaměřené na děti a zdravotně znevýhodněné osoby. Hlasování formou vhození žetonu do urny se zúčastnilo neuvěřitelných 3 613 217 zákazníků.

Absolutním vítězem se stala organizace Demosthenes, pro kterou v děčínském Tesku hlasovalo více než 70 tisíc lidí. Sympatie si získala projektem, v němž postiženým dětem pomáhají psy (Andělé v psím kožíšku).

Jak uvedl výkonný ředitel společnosti Tesco pro Českou republikou Patrik Dojčinovič, podpora místních komunit je pro organizátory akce mimořádně důležitá.

Zákazníkům dává příležitost zvolit si jeden ze tří projektů, které se týká společenského života v jejich bezprostředním okolí.

VÍTĚZ NEBERE VŠECHNO

„Máme radost, že se program líbí i zákazníkům. Věřím, že s naší společnou pomocí se tyto krásné projekty podaří také uskutečnit,“ uvedl dále Patrik Dojčinovič. Letos poprvé byla soutěž dobročinných myšlenek organizována tak, že už samotný postup projektu do konečného hlasování znamenal jistotu finanční podpory. Vítězi připadlo 30 000 korun, zatímco projekt na druhé místě dostal šestnáct tisíc a na třetím deset tisíc korun. Zúčastněné organizace měly v průběhu hlasování možnost představit se přímo v obchodech, což přispělo k lepší popularizaci nápadů.

Odborným garantem akce byla i letos Nadace Rozvoje občanské společnosti. Zájemci najdou konečné výsledky 4. ročníku programu na internetové adrese http://pomahame.itesco.cz/.

25.6.2018
Olomoucký deník
http://www.olomoucky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.