Revivaloví The Boom se vrátili na zahradu rozhlasu. Pomáhali tu nevidomým

Stálí členové i nováčci symfonického orchestru The Boom bavili v sobotu 16. června stovky lidí na 10. letním benefičním koncertu ústecké revivalové skupiny u Českého rozhlasu Sever.

Ústí nad Labem – Na podporu projektu Světluška a nevidomého ústeckého paraolympionika Miroslava Smrčky tu zněly hity legendárních Beatles tak, jak je liverpoolská kapela živě spolu s orchestrem nikdy nehrála. Publikum těšily písně Magical Mystery Tour, Yellow Submarine, Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band, Penny Lane, Hey Jude a další jistoty repertoáru Boom včetně sólových hitů členů Beatles. Například podmanivé Imagine od Johna Lennona.

Za 160 korun vstupného lidé dostali nejen pěknou řádku hitů Beatles, ale díky pražsko-teplickému triu Oskar Petr Band, jež bylo hostem akce, i písně české folkrockové legendy Marsyas.

„Beatles mám moc ráda. Brouky poslouchám sice až od 15 let, ale od té doby je to pro mě láska na celý život,“ řekla Deníku Lenka Krejčová, ústecká učitelka ZŠ i autorka zajímavých fotografií. Dost podobně by jistě mluvila většina návštěvníků koncertu, mezi nimiž nechyběla ani spousta dětí. Hrály si v zahradě ČRo Sever v jejím bazénku plném suchého listí i na pískovišti u pultu zvukaře.

Ústecká kapela The Boom Beatles Revival Band and Orchestra si na své konto může připsat další úspěšnou benefici.

Ústecký deník
http://www.ustecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.