Trpím věčnými průjmy. Jak mohu získat kartu, se kterou mě pustí v obchodě na toaletu?

Dotaz:
Léčím se už léta na sklerodermii a Sharpův syndrom, prostě autoimunitní onemocnění. Léčím se na revmatologii, podstoupila jsem různá vyšetření. To obnáší mimo jiné i neudržení stolice, věčné průjmy. Pokud se mi chce na záchod a mám to jen kousek, cca 20-30m, stolici neudržím. Chodím s chodítkem, kde mám náhradní oblečení, ale kde se má člověk umýt, převléknout? V obchodě kdyby mě pustili na záchod, bylo by to bez problémů, ale všude na mě chtějí kartičku. Praktická lékařka mě to napsala na papír, to však nikde nerespektují. Prosím, poraďte mi.

Odpověď:

Doporučuji Vám, abyste si zařídila tzv. WC kartu, kterou vydává Organizace pacientů s IBD. S kartou můžete mít nárok na přednost ve frontě na toalety nebo na zpřístupnění neveřejných toalet.

Je ale důležité vědět, že karta Vás k ničemu neopravňuje. To, zda ji budou jednotlivé subjekty akceptovat, je pouze na jejich dobrovolné vůli.

Podrobné informace o kartě a o tom jak ji získat naleznete zde:
https://www.crohn.cz/wc-karta

Dále by Vám mohl pomoci Euroklíč, který vydává Národní rada osob se zdravotním postižením ČR. Jedná se o univerzální klíč, se kterým si můžete po celé ČR odemknout spoustu veřejných toalet, které jsou umístěné v obchodech, na úřadech a dalších veřejných místech.

Informace o tom, jak Euroklíč získat naleznete zde:
http://www.eurokeycz.com/2_jak_ziskat_euroklic.html

Jiří Marek
invArena

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.