Pedagožka s asistentkou inspirují nejen děti, ale i jejich rodiče

Perfektní rok má za sebou osmiletá Elenka, která navštěvuje chebskou speciální základní školu. Naučila se spoustu nových věcí, za což podle své maminky vděčí přístupu své učitelky a asistentky.

Cheb – „Chtěla bych poděkovat třídní učitelce Bohunce Prokopcové a asistence Nikolce Knapkové za jejich přístup k dětem. Jako rodič postižené holčičky vím, jak je to psychicky náročné,“ řekla Jana-Nina Manychová.

Její dcerka Elenka od malička trpí dětskou mozkovou obrnou. „S postiženými dětmi je nejen více práce, protože každé potřebuje individuální přístup, ale především je potřeba neutuchající chuť naučit je pokaždé něco nového. Každý pokrok je znát. Ať už jde o nové slovo, písmeno, barvu nebo vykouzlení nového úsměvu,“ popisuje maminka, podle které to obě ženy, kterým děkuje, umí na 100 procent.

„Motivují a inspirují nejen děti, ale i mne jako rodiče. Obě díky své empatii a laskavosti dokáží děti mnohé naučit. Dětem jsou nejen učiteli, ale zároveň oporou, a proto s nimi dokáží i nemožné. Jsem moc ráda, že moje dcera má takovou učitelku a asistentku, jejichž srdce patří dětem. O to více mne těší, že rodičů, kteří mají stejný pohled a názor, je víc,“ dodala.

Chebský deník
http://chebsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.