S novým vozidlem vyrazí domov důchodců na nákupy i k lékaři

Celkem pětačtyřicet firem pomohlo svými penězi k zakoupení sociálního automobilu pro Domov důchodců ve Sloupu v Čechách. Firma Kompakt, která tyto vozy zprostředkovává, včera slavnostně předala vůz do užívání domovu.

Sloup v Čechách – „Je to pro nás samozřejmě úleva v několika ohledech, hlavně v ekonomickém směru. Automobil využijeme při přepravě jednotlivých klientů za lékaři nebo například na nákupy,“ popsala ředitelka domova důchodců Dagmar Žaloudková. V Domově důchodců ve Sloupu žije nyní celkem osmdesát klientů. Na předání automobilu dorazili zástupci firem a také náměstek hejtmana Pavel Svoboda, pověřený řízením rezortu sociálních věcí, který popřál novému vozu samé šťastně ujeté kilometry.

Hlavní myšlenkou celorepublikového projektu Sociální automobil je snaha pomoci obnovit vozový park organizacím, které svou činnost zaměřily na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí.

Organizátoři nabízejí firmám i jednotlivcům zakoupení reklamní plochy na automobilu, a tak získají prostředky na jeho pořízení. Charitám, domovům důchodců, dětským domovům a dalším sociálním službám a neziskovým organizacím po celé republice již takto agentura Kompakt předala stovky automobilů. Na Českolipsku je tento vůz desátým. Dalším z majitelů vozů by se mohl příští rok stát Dětský domov Dubá – Deštná, který by si přál zakoupit větší vůz.

Českolipský deník
http://www.ceskolipsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.