Osm žáků přivezlo jedenáct medailí z Evropských her

Jedenáct medailí přivezlo osm žáků z praktických a speciálních tříd Základní školy Kamenice nad Lipou z 6. ročníku Evropských her hendikepované mládeže v Brně.

Brno, Kamenice nad Lipou – Do těchto her, které se uskutečnily ve dnech 7. až 11. června, se zapojilo přes více než 700 účastníků nejen z České republiky, ale i z celé řady dalších evropských zemí, jako bylo např. Polsko, Maďarsko, Portugalsko či Rusko.

Reprezentanti kamenické školy své skvělé sportovní schopnosti předvedli v běhu na 50 metrů, 200 metrů, 400 metrů a ve skoku do dálky. Díky vzájemnému povzbuzování a opoře dvou učitelek, které děti na akci doprovodily, se dostavil nejeden úspěch. Hned dvě zlaté medaile si odnesl Martin Kotoun. Kombinaci zlata a stříbra vybojovala Natálka Platzerová, zlato a bronz pak Klárka Kittnerová. Po jedné zlaté medaili přivezli Míša Pomikáčková a Pepa Németh. Se stříbrem odcházeli Jakub Sladký a Pavel Janota. Monika Pomikáčková získala navíc bronz.

Čas strávený v Brně dětem dále zpříjemnil bohatý doprovodný program. Kromě návštěvy hradu Špilberprogram měli žáci z Kamenice příležitost si prohlédnout krásy brněnského náměstí Svobody.

Koncert kapely The Tap Tap, Show Jana Krause nebo setkání s paralympijskými vítězi Jiřím Ježkem a Arnoštem Petráčkem mladé hosty rovněž zaujaly.

„Příští rok bychom se rozhodně rádi znovu zúčastnili a pokusili se opět reprezentovat naši školu,“ potvrdila Iva Jeníčková, zástupkyně ředitele Základní školy Kamenice nad Lipou.

Pelhřimovský deník
http://www.pelhrimovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.