Zájem o půjčení postýlek pro miminka meziročně vzrostl o pětinu

photo on Flickr

Zájem o půjčení novorozeneckých postýlek, které vyrábí společnost Linet, meziročně vzrostl o 20 procent. Zájem mají maminky hlavně v Praze a Brně, sdělila marketingová specialistka společnosti Linet Romana Loumová. Měsíční cena pronájmu činí 510 korun, obvyklá doba zapůjčení jsou zhruba tři měsíce a déle.

Společnost má síť 15 míst po celé ČR, kde si lze postýlku půjčit. „Půjčovna plynule roste už od roku 2012, ale v loňském roce se zájem výrazně zvýšil,“ uvedla Loumová.

V uplynulém obchodním roce si lidé půjčili přes 1800 kusů novorozeneckých postýlek, o rok dříve to bylo přes 1500. Postýlky jsou využívané především ve zdravotnických zařízeních, jednotlivcům se obvykle neprodávají, cena se odvíjí od povahy dodávky, ale průměrně činí zhruba 13.000 korun.

Výhodou postýlky je mimo jiné bezpečnost, mobilita, nastavení sklonu matrace a další. Půjčovna funguje na webu www.prvnipostylka.cz. Společnost dlouhodobě pracuje na inovacích materiálů i technologií.

Linet sídlí v nizozemském Dordrechtu, lůžka vyrábí v německém Wickede a v Želevčicích u Slaného. Zaměstnává zhruba 1500 lidí. Linet Group je evropská jednička ve výrobě zdravotnických lůžek a antidekubitních matrací (zabraňujících vzniku proleženin). Společnost nabízí i kompletní servisní řešení pro nemocnice, pečovatelské domy a domovy důchodců.

V obchodním roce 2014/2015 činily tržby společnosti 2,6 miliardy korun, o rok později vzrostl nekonsolidovaný výsledek tržeb o 27 procent na zhruba 3,3 miliardy. Odhady výsledků za uplynulý obchodní rok, který skončil v březnu, zatím společnost nezveřejnila, ale očekává další růst.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.