16 postižených dětí se s pomocí nadace dostává bezpečně do školy

auto pro invalidy

S pomocí nadace sanafriends foundation, která darovala 100 tisíc korun, se děti s handicapem dostávají bezpečně a pohodlně do školy.

Liberecký kraj – Speciálně upraveným autem přepravují dobrovolníci postižené děti do škol už několik let. Jen v roce 2015 bylo 16 žaček a žáků s různými postiženími z obcí Tanvald, Velké Hamry, Lučany a Jablonec nad Nisou 1522krát dopraveno do okolních škol a následně domů. V řízení automobilu se střídají dva muži v důchodu, rodiče pomáhají s provozem a údržbou vozu.

NEJISTÁ BUDOUCNOST

Budoucnost této dopravy ale byla z finančních důvodů nejistá. Obce, ze kterých rodiny pochází, hradí polovinu nákladů.

„Rodiny samy si mohou dovolit platit jen malý příspěvek, jelikož nemoc dětí výrazně zatěžuje rodinný rozpočet. Z tohoto důvodu se nadace sanafriends foundation rozhodla v roce 2017 doplatit chybějící částku,“ sdělila Hana Kalinová z firmy sanaplasma.

Dobrovolnická přepravní služba je velkou pomocí pro postižené rodiny. Sociální auto, jak ji nazývají místní, umožňuje dětem dostat se bezpečně do školy, která je velmi důležitá pro jejich další rozvoj.

„Ušetřený čas mohou jejich rodiče strávit v práci nebo jej věnovat péči o další sourozence. Sanafriends foundation podporuje tuto iniciativu a oceňuje angažovanost všech dobrovolníků,“ dodala Kalinová.

Liberecký deník
http://www.liberecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.