Čechomor a jeho posluchači pomohou ‚Tlapkám‘

Písničky nejen ze své poslední řadové autorské desky Místečko zahraje na svém nejbližším koncertu v Plzni skupina Čechomor. Její fanoušci se mohou těšit na průřez celou tvorbou – od skladeb z průlomového alba Proměny, z oceňované desky Co sa stalo nové až po zhudebněné pověsti z tuzemských hradů a zámků.

Plzeň – Koncert v Měšťanské besedě se uskuteční začátkem června a jak je v Plzni zvykem, bude benefiční. Výtěžek opět poputuje na konto neziskové organizace Pomocné tlapky, která vychovává asistenční psy.

„S Pomocnými tlapkami jsme spojeni nepřetržitě už jedenáct let. Cílem tohoto spojení, na kterém spolupracujeme i s pojišťovnou Kooperativa, je upozornit naše fanoušky na to, že kolem nás je pořád hodně hendikepovaných lidí, pro které je pomoc asistenčního psa velmi důležitá,“ říká kapelník Čechomoru Karel Holas.

„Jsme rádi, že tisíce našich fanoušků, ať už prostřednictvím DMS nebo nákupem propagačních předmětů či speciálních CD, na činnost Pomocných tlapek přispěly a dále přispívají. Stát totiž výcvik psů neplatí a my víme, že není levný. A je úžasné vidět, co ti psi dokážou a jak umí pomoci těm, co pomoc potřebují,“ dodává Holas s tím, že činnost staroplzenecké organizace představuje kapela během všech svých vystoupení.

„Vždy tam má svůj pultík a občas nějakého pejska a ukázky jeho práce předvádí i na podiu,“ doplňuje. V Plzni jsou pak koncerty vždy pojaté jako dobročinné, kdy „Tlapkám“ pomáhají všichni v sále, třeba výtěžkem ze vstupného.

Čechomor letos zažívá standardní koncertní sezónu a chystá se na příští – jubilejní. Bude totiž slavit 30 let od svého vzniku. Je velmi pravděpodobné, že si nadělí i nové album. Plánuje ho už od loňska a chystá se ho natočit s dechovkou Kumpánovi muzikanti.

Čechomor hraje pro Pomocné tlapky 6.6. 19:30 v Měšťanské besedě

Plzeňský deník
http://plzensky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.