Policie ukončila vyšetřování dvou žen z Hradecka kvůli šíření HIV

Dvě ženy z Královéhradecka nakažené virem HIV obvinila policie z šíření nakažlivé nemoci. Měly nechráněný pohlavní styk s více muži, ačkoli o své nemoci věděly, uvedli kriminalisté. Oběma ženám hrozí v případě prokázání viny za těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a šíření nakažlivé nemoci až 12 let vězení. ČTK to dnes sdělila mluvčí královéhradeckých policistů Lenka Burýšková. Policie nyní oba spisy postoupila s návrhem na podání obžaloby krajskému státnímu zastupitelství.

U sedmadvacetileté prostitutky jde o období od listopadu 2012 do července 2016. „Policisté v době vyšetřování opakovaně apelovali na případné poškozené, aby se kromě lékařského vyšetření dostavili také na policii. Do současné doby tak učinilo pouze pět mužů,“ uvedla mluvčí. Policisté ve spisu, který předložili státnímu zastupitelství, určili 37 poškozených mužů. Dalších 18 poškozených je zadokumentovaných v dalším vyšetřovacím spisu k tomuto případu.

V druhém případě policie obvinila čtyřiadvacetiletou ženu, která je podezřelá z toho, že by mohla od prosince 2014 do října 2016 v Hradci Králové a na různých místech republiky při nechráněném pohlavním styku nakazit pět mužů. „Uvedeného jednání se dopouštěla i přesto, že si byla vědoma, že je nakažena virem HIV a virovou hepatitidou typu C. Za obdobné jednání byla navíc v minulosti odsouzena,“ uvedla Burýšková.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.