ČOI zakázala prodej gumového míčku s ostny a ušima

Česká obchodní inspekce (ČOI) zakázala prodej dětské hračky – gumového míčku s ostny a ušima ve tvaru ježaté koule, který nesplňují technické požadavky a může ohrozit bezpečnost dětí. Inspektorát Ústeckého a Libereckého kraje nařídil prodejci stáhnout z distribuce všechny tyto hračky. V tiskové zprávě to dnes uvedla ČOI.

Hračka je podle inspekce nebezpečná, jelikož nesplňuje obecné požadavky na hračky určené dětem mladším 36 měsíců. Norma totiž uvádí, že „hračky a odnímatelné součásti hraček se nesmějí celé vejít do válce pro malé části, a to v jakékoliv poloze“. Dále může při běžném a předpokládaném použití hračky malými dětmi dojít k vyjmutí pískacího zařízení a jeho vdechnutí či polknutí dítětem.

V horní části hračky je šňůrka s očkem k připojení na prst. Ve spodní části hračky je pískací zařízení – trubička bílé barvy a uvnitř hračky je plastová kulička, která se při nárazu rozbliká. Hračka je prodávána bez obalu a nemá ani žádné jiné značení či identifikační údaje. Distributorem je Nhien Ngo Van ze Železného Brodu, uvedla ČOI.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.