Olympioniky v Novém Městě vystřídali paralympionici

Po jubilejním 40. ročníku atletické Velké ceny Nového Města nad Metují se na novoměstském Stadionu generála Klapálka představili účastníci čtvrtého kola 18.ročníku Českého poháru v atletice tělesně postižených.

Nové Město nad Metují – A také mezi nimi byli borci chystající se za pár týdnů do paralympijského Ria de Janeiro.
Novoměstské může těšit, že se do Brazílie nominovali hned tři atleti SK Nové Město nad Metují, vozíčkáři Aleš Kisý, Radim Běleš a Martin Zvolánek. Všichni tři jsou již zkušenými a úspěšnými paralympioniky. Odborný doprovod všem třem závodníkům zajistí další z členek novoměstského SK Marcela Bělešová.

V nedělním kole Českého poháru se z Novoměstských nejlépe vedlo Radimu Bělešovi (kategorie F51) v hodu kuželkou (u nejvíce postižených kategorií kuželka nahrazuje hod oštěpem – pozn. red.). Běleš Dosáhl výkonu 25,34 metru. Na čtvrtém místě skončil Martin Zvolánek (F51) výkonem 23,88 metru v hodu kuželkou a pátý Aleš Kisý (F53) za 7,48 metru ve vrhu koulí. Šestý se pak umístil nestárnoucí Josef Štiak za výkon 28,38 metru v hodu oštěpem.

Výkony dosažené různým náčiním a s různým druhem nebo stupněm postižení se v Českém poháru přepočítávají tak (zpravidla k hodnotě světového rekordu dané kategorie), aby se mohly objektivně porovnávat navzájem mezi sebou.

Vítězem závodu v Novém Městě nad Metují se stal Michal Enge (F51, Hvězda SKP Pardubice).

Celkem se novoměstského kola Českého poháru zúčastnilo 15 mužů a 9 žen.

Páté kolo Českého poháru se uskuteční v neděli 21.srpna v Praze – Vokovicích. V září pak čeká celou českou paralympijskou reprezentaci vystoupení na paralympijských hrách v brazilském Rio de Janeiro.

Náchodský deník
http://nachodsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.