Pavel Děcký se stal vicemistrem ČR

Velkého sportovního úspěchu dosáhl frenštátský handicapovaný sportovec Pavel Děcký, který kromě toho, že se věnuje sportovní střelbě, již zhruba deset let závodí na handbiku, což je speciálně upravené kolo pro vozíčkáře.

V závodech na handbiku Pavel Děcký pravidelně sklízí úspěchy, další se dostavil v neděli 10. července v Kamenici u Sedlčan, kde na těžké technické trati nestačil jen na skvělého Tomáše Mošničku z Dukly Praha, který mu takto oplatil porážku z loňského mistrovství České republiky.
Závod byl součástí Českého poháru MTB HandiCup 2016, kde Pavel Děcký, člen spolku GO ON podporujícího sportovní činnost osob s různým handicapem, ale i osob bez handicapu, vede s velkým náskokem. Seriál MTB HandiCup 2016 má za sebou šest závodů „Pavel kromě zmíněné Kamenice všechny vyhrál a blíží se k obhajobě loňského titulu vítěze českého poháru,“ doplnil Bohumír Večerek, sportovní manažer Pavla Děckého.
Už v roce 2005 obsadil Pavel Děcký 10. místo na mistrovství Evropy, na mistrovství světa o rok později skončil na 19. místě. Loni vyhrál český pohár a stal se mistrem České republiky.

Region Týdeník okresu Nový Jičín

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.