Na Barboře vyhrál Španěl Postiga Juan

golf

Handicapovaní golfisté mají také své „euro“. Sto dva hráčů z devatenácti zemí se zúčastnilo mistrovství Evropy v golfu hendikepovaných, které hostil od 18. do 21. června golfový resort Barbora.

Teplice – Evropský titul vybojoval Španěl Postigo Juan, naším nejlepším golfistou byl Miroslav Lidinský, který obsadil třiatřicátou příčku.

Španěl Postigo Juan, který rozehrál finálové kolo se ztrátou jedné rány na Francouze Charlese Henriho Quélina, zaznamenal 72 úderů, když zapisoval do skórkarty dvě birdie a čtyři bogey. Ke stejnému výsledku měl nakročeno také Quélin, nezvládl ale koncovku finálového kola a po bogey na jamkách číslo šestnáct a sedmnáct potřeboval o dvě rány více než Juan, který se tak mohl radovat z vítězství.

Nejlepším českým hráčem byl Miroslav Lidinský, který ve finálovém kole zahrál 81 ran a s celkovým výsledkem 251 úderů obsadil třiatřicátou příčku. Zbyněk Kotek skončil jedenapadesátý, Tomáš Prouza pětašedesátý a Aleš Süsser devětašedesátý. Naši hendigolfisté tak opět potvrdili, že se v evropské konkurenci rozhodně neztratí. Mistryní Evropy se stala Dánka Mette Lynggaard, které patřila průběžná první příčka od začátku turnaje.

Vítězství si zajistila skvělou koncovkou posledního kola, když dokázala na patnáctce a sedmnáctce skórovat a zahrát 75 úderů.

V kategorii golfistů, kteří se turnaje účastnili na vertikalizačním vozíku Paragolfer, se prosadil Jean Marie Requeut, který zahrál famózních 85 ran, a ostatní hráče tak nechal daleko za sebou. Náš reprezentant Pavel Bambousek skončil na jedenáctém místě.

Teplický deník
http://www.teplicky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.