Český pohár: Tauš vyhrál, Suchánek skončil třetí

rené tauš

Sportovní klub stolního tenisu Liberec ve spolupráci s Asociací stolního tenisu vozíčkářů uspořádal v Liberci 3. kolo Otto Bock Českého poháru.

Liberec – Turnaj se tradičně konal v herně stolního tenisu v Home Credit Areně. Hrálo se na osmi stolech ve třech výkonnostních skupinách.

Akce se zúčastnilo 39 sportovců, 16 ve skupině A, 15 ve skupině B a 8 ve skupině C.

Z domácích hráčů se ve skupině A dařilo nejlépe Renému Taušovi, který neprohrál jediný zápas a turnaj vyhrál.

Druhé místo vybojoval Zmrzlý (SK Moravia Brno) a třetí byl další liberecký hráč Jiří Suchánek, který se zároveň jako jediný probojoval ve světové konkurenci na Letní paralympijské hry v Riu de Janeiro. Ve skupině C se na sedmém místě umístil liberecký Martin Bolek, který zatím sbírá zkušenosti.

Liberecký turnaj je součástí seriálu, ze kterého na konci roku postupují podle konečného žebříčku ti nejúspěšnější do vyšší skupiny a naopak ti z koncových míst sestupují. Kromě toho konečné pořadí žebříčku rozhoduje také o nominaci hráčů na mistrovství republiky. Připomeňme si, že na letošním mistrovství ČR získal liberecký oddíl celkem pět (z toho tři zlaté) medailí, a to jak v jednotlivcích, ve čtyřhře i v družstvech.

Další kolo Otto Bock Českého poháru, na který se liberečtí hráči chystají, bude 25. června v Chebu.

Liberecký deník
http://www.liberecky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.