Zelený dům pohody v Hodoníně slaví pětadvacáté narozeniny

Už čtvrtstoletí funguje v Hodoníně Zelený dům pohody. Sídlí v ulici Petra Jilemnického v Hodoníně. Neskutečnou porci humoru, krásného vzpomínání a skvělé zábavy přinesla Slavnostní akademie Zeleného domu pohody – zařízení pro mentálně postiženou mládež, která slaví letos 25. výročí založení.

Kdo zavítal do společenského sálu Evropa, určitě nelitoval. V bohatém programu se střídaly klienty nacvičená vystoupení s hudbou podbarvenými fotoukázkami, jež připomínaly historii sociálního zařízení, významnou osobu Mgr. Ludmily Švachové – zakladatelky organizace, aktivizační činnosti, arteterapie v dílnách, vysvětlení procesu transformace a chráněného bydlení. K dobré náladě a hladkému průběhu přispěl také známý moderátor Rádia JIH Petr Indra. „Chtěli jsme představit co nejširší spektrum naší činnosti a do programu začlenit co nejvíce klientů. Věřím, že se mi to s kolegy podařilo,“ uvedl Eduard Mezera, vedoucí výchovy a zároveň hlavní scénárista i režisér večera.

Před zahájením akce pozdravil přítomné náměstek hejtmana Marek Šlapal – zástupce zřizovatele, jenž popřál Zelenému domu pohody mnoho zdaru do dalších let a poděkoval pracovníkům za jejich obětavou práci. V obecenstvu, tvořeném z rodinných příslušníků klientů, přátel, zástupců spolupracujících organizací, podporovatelů, bývalých zaměstnanců a kamarádů Zeleného domu pohody, nechyběli vzácní hosté jako například senátor Zdeněk Škromach, místostarostové města, pánové Krabička s Ambrozkem, bývalá poslankyně Domesová a další. Diváci mohli zhlédnout bohatou plejádu všech různých žánrů. Představila se hudební skupina Katatur s písničkami od legendárního uskupení Katapult, taneční vystoupení klientek s hlubším postižením na invalidních vozících, klienti předvedli jízdu na veslařském trenažéru nebo jumping na trampolínách, nechyběl pěvecký příspěvek v krojích, taneční přehlídka v hokejových dresech a tanec s názvem Boky jako skříň, stylingová proměna uživatelů či humorně laděná scénka Všude dobře doma nejlépe.

„Již dlouho jsem se tak nepobavila a věřím, že i ostatním se to moc líbilo,“ řekla Marie Ivičičová. Na závěr bezmála tříhodinového programu využil ředitel zařízení slavnostní chvíle k předání malého symbolického dárku a před aplaudujícím hledištěm poděkoval svým kolegům nejen za přípravu skvělého, zábavného odpoledne, ale i za celkovou spolupráci. „Jsem si jist, že oslava významného jubilea se velmi zdařila a musím smeknout před kolektivem pracovníků přímé péče, který předvedl skvělou práci. Chtěl bych poděkovat také všem podporovatelům, přátelům a veřejnosti za spolupráci v uplynulých 25 letech,“ podotkl na závěr Petr Srnec.

Hodonínský deník
http://hodoninsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.