Benefice ArtForum/ICZ vynesla 691.500 korun na podporu projektu Můj nový život

V pondělí 11. dubna 2016 proběhla v prostorách Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě v pořadí již osmnáctá benefiční aukce společnosti ICZ a.s. a virtuální galerie ArtForum. Během slavnostního večera bylo vydraženo 31 uměleckých děl významných českých výtvarníků a fotografů za celkovou částku 691.500 korun. Celý výtěžek byl věnován na konto projektu Můj nový život, který pomáhá v návratu onkologicky léčených dětí do života.

V rámci již osmnáctého benefičního večera, pořádaného společností ICZ a.s. a virtuální galerií ArtForum, se dražilo 31 uměleckých děl předních českých výtvarníků – malířů, grafiků, fotografů, sklářů či sochařů.

Za nejvyšší částku, 65 tisíc korun, byla vydražena skleněná broušená plastika „Dva pěšci“ z cyklu Šachovnice od Vlastislava Janáčka. Stala se tak zároveň letošním rekordmanem v překonání vyvolávací ceny – dosažená částka ji převýšila více než dvacetkrát. Na druhém místě skončila s částkou 48 tisíc korun litografie „Císař Rudolf II. pozoruje alchymistu“ od Adolfa Borna. Třetí místo shodně obsadily litografie „Před rychlostním rekordem“ od Petra Ptáčka a tavené broušené sklo „Fluctus/Příboj“ od Jana Exnara, které dražitelé získali za 46 tisíc korun.

Celý výtěžek aukce ve výši 691.500 korun slavnostně předal duchovní otec ArtFora Zdenek Jirkovec prostřednictvím symbolického šeku autorce projektu Můj nový život, dětské onkoložce MUDr. Lucii Cingrošové.

„Optimistický pohled na svět ze strany našich dětských onkologických pacientů a také rodin a celého okolí jsou naprosto nezbytným faktorem pro úspěšnou léčbu,“ říká dětská onkoložka MUDr. Lucie Cingrošová, a dodává: „Velkou roli zde proto hraje i náš projekt Můj nový život, který o takto nemocných pozitivně informuje a zároveň pomáhá prostřednictvím celé řady sportovních, kulturních a dalších aktivit v jejich šťastném návratu do života.“

„Je mi opravdu potěšením sledovat, s jakým zájmem a odhodláním naši partneři, přátelé a další hosté každoročně pomáhají potřebným. Jenom díky jejich ochotě celková vybraná částka v rámci dosavadních osmnácti benefičních večerů dosáhla již 11.819.400 korun. To vytváří tradici, ve které je radost pokračovat,“ říká Bohuslav Cempírek, generální ředitel společnosti ICZ a.s.

Součástí slavnostního večera bylo též hudební vystoupení komorního souboru s netradičním nástrojovým obsazením „Rubin Quartet“ a vylosování výherců benefiční tomboly, do níž přispěla sklárna AJETO třemi skleněnými objekty. Aukci licitoval prezident Asociace starožitníků Jan Neumann, večerem provázel moderátor Jan Čenský.

Tisková zpráva

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.