Akce Kroměříž bez hranic vynesla téměř 140 tisíc korun pro postižené děti

S velkým ohlasem a úspěšnou bilancí proběhla v Domě kultury v Kroměříži celodenní edukačně kulturní akce Kroměříž bez hranic. Organizátorům se podařilo propojit několik organizací, poskytujících služby pro postižené občany a díky přímé podpoře desítek organizačních pracovníků a lektorů proměnili téměř všechny prostory v Domě kultury na jedinečné místo bez hranic.

Bohatá nabídka aktivit a příležitostí pro podporu ušlechtilého cíle našla skvělou odezvu u žáků základních a středních škol, stala se místem setkání široké veřejnosti a lidí specializujících se na poskytování vzdělávacích a poradenských služeb pro osoby s různým druhem postižení.

Více jak 700 žáků mělo příležitost se seznámit s problémy, které každodenně musí řešit handicapovaní lidé, vyzkoušeli si zajímavé kompenzační pomůcky, sportovní aktivity přizpůsobené pro lidi s tělesným omezením, získali spoustu zážitků a inspirace v rámci scénického představení lidí na vozíčku i pantomimického divadla neslyšících.

Díky Nadaci Divoké husy bude výtěžek ještě doplněn

To vše bylo doplněno možností zakoupit si nevšední dárky na jarmarku ZŠ a MŠ speciální Kroměříž. Ten přilákal i zájemce z řad široké veřejnosti Kroměříže. Na bohatý dopolední a odpolední program pro školy navázala večerní nabídka kulturního vyžití pro veřejnost: vernisáž fotografií Petra Stillera a nezapomenutelný koncert pražského souboru z Jedličkova ústavu The Tap Tap.

Celkový počet účastníků celodenního programu Kroměříž bez hranic přesáhl 1500.

Akce měla benefiční zaměření, kdy výtěžek celé akce v celkové výši 79 276 korun byl věnován organizaci Korálky Kroměříž, z.s. Díky Nadaci Divoké husy bude výtěžek ještě doplněn o částku 60 000 korun a bude použit na nákup automobilu pro Korálky Kroměříž, z.s., který bude sloužit pro zajištění dopravy dětí a žáků ZŠ a MŠ speciální Kroměříž.

Parlamentní Listy

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.