Pohár z turnaje v boccie si odvezl Extraboulos

Zdraví a různě postižení sportovci opět spojili síly a v Městské sportovní hale svedli napínavý souboj v integrované boccie.

Havířov – Handicap sport club Havířov letos pořádal už 15. ročník turnaje v integrované boccie, která je paralympijským sportem. Jde upravenou verzi hry petanque, která je přizpůsobená právě lidem s různě závažným tělesným postižením.

„Je dobře, že se tento sport stal tak zajímavým a atraktivním a že spojuje zdravé sportovce s hendikepovanými,“ řekl primátor Havířova Daniel Pawlas, který se turnaje také aktivně účastnil.

Předehrou byla tradiční exhibiční hra hostů. V následných hrách však už šlo o každý milimetr.

„Letošní 15. ročník turnaje byl výjimečný v tom, že byl obohacený o doprovodný program, který měl přiblížit účastníkům svět lidí s hendikepem. Lidé si mohli prohlédnout auta, která hendikepovaní řídí, nebo se podívat, jak lyžují, hrají hokej a mohli také vyzkoušet smyslové pexeso či laserovou střelbu. Turnaje se účastnilo na 90 sportovců plus dalších asi 30 dobrovolníků,“ vysvětlila za organizátory Kateřina Šajnarová.

Turnaj vyvrcholil před 16. hodinou, kdy se ve finále setkal brněnský tým Extraboulos s týmem Přešlap z Olomouce. Zvítězil Extraboulos, který získal putovní pohár primátora.

LIBOR BĚČÁK
Havířovský deník
http://www.havirovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.