Dobrovolníci z Prachatic byli vyhodnoceni v Praze za sbírku Bílá pastelka

ilustrační foto: edu1971 / photoXpress

K nejlepším dobrovolníkům v charitativní sbírce Bíla pastelka opět patřili zástupci ze Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých z Prachatic. Jitka Sojková a Marie Mrázová se zúčastnily v Praze slavnostního vyhodnocení a ocenění dobrovolníků.

16. ročník celorepublikové sbírky Bílá pastelka přinesl na speciální služby pro nevidomé a slabozraké 1 731 350,- korun. Všem, kteří si zakoupili symbolickou pastelku či přispěli jinak a spolupodíleli se na této skvělé částce, organizátoři děkují. V Prachaticích byla vybrána v roce 2015 částka 7 234,- Kč. Po Prachaticích chodila dvojice Marie Mrázová s vodícím psem Arven a Andělkou Váchovou.

K Bílé pastelce, do níž se po celém Česku zapojují tisíce dobrovolníků, poslední roky patří i slavnostní akce Poděkování nejlepším. Na ní se potkávají vítězové krajských kol soutěže o nejvyšší výtěžek. Za rok 2015 v rezidenci primátora hlavního města Prahy, byly vyhodnoceny i zástupkyně SONS Prachatice. V Senátu Parlamentu ČR se všichni společně setkali s historicky prvním nevidomým senátorem v Česku Milanem Pešákem.

Parlamentní Listy

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.