Mladí olympionici i diváci vyběhali tisíce pro postižené

illustrator foto: g-point / stock.xchng

Nedávno skončená olympiáda má ještě charitativní dozvuk

Chomutov – Šek na padesát tisíc korun získala od Nadace ČEZ chomutovská asociace PRO Handicap. Pomohli k tomu sportovci a diváci nedávno skončené dětské olympiády, která se konala i v Chomutově. Od neděle do čtvrtka totiž závodili v ČEZ Fun zóně na speciálním trenažéru (na způsob orbitreku), na kterém vyběhali zmíněnou částku. Na trenažéru si po dobu jedné minuty zazávodilo a své výkony porovnalo více než sedm stovek dětí i dospělých. Charitativní akce se jmenovala Pomáhej pohybem.

Za asociaci šek převzala předsedkyně sdružení Dana Patočková, která neskrývala radost. „Ráda bych poděkovala všem, kdo nám svým pohybem pomohli. Velmi si toho ceníme. Velký dík posíláme z Chomutova také do Nadace ČEZ,“ řekla s úsměvem. „Získané finanční prostředky použijeme na hiporehabilitaci a uspořádání letního dětského tábora,“ dodala.

„Je symbolické, že pohybově nadané děti pomohly pohybem svým vrstevníkům, kteří se z důvodu handicapu vrcholovému sportu věnovat nemohou, přestože by rádi. Věřím, že tato pomoc přispěje ke zlepšení jejich zdravotního stavu, což jim umožní věnovat se aktivnímu pohybu alespoň částečně, ať už v sedle koní nebo třeba na speciálních kolech,“ uzavřela Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Chomutovský deník
http://www.chomutovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.