Ples pro postiženého Kubu v pátek proběhne už poosmé

Devítiletý Jakub Bačkovský trpí tzv. svalovou dystrofií Duchennova typu. Jedná se o nevyléčitelné onemocnění, které vede k ochabování svalů a později dokonce až k invaliditě.

Během pátku 22. ledna proběhl v kulturním domě v Budišově nad Budišovkou v pořadí už osmý Charitativní ples pro Jakuba a sdružení Parent Project.
Jeho výtěžek ovšem nepoputuje pouze na pomoc malého Kuby, část bude věnována tzv. Parent Projectu, který sdružuje rodiče, jejichž dětí trpí touto nemocí. Maminka Jakuba s ním musí doma třikrát týdně rehabilitovat, jezdí také do rehabilitačního centra v Opavě. Díky pravidelnému cvičení se totiž zpomaluje postup tohoto závažného onemocnění. „Část výtěžku bude vynaložena na pořízení speciálního vitamínu, který posiluje kosti. Hodláme upravit i jeho pokojíček, udělat bezbariérový přístup a podobně. Kubovi se zatím daří dobře, časem ale pro něj bude čím dál náročnější normálně chodit a bude se muset pohybovat na vozíčku. Chceme být na toto období připraveni,“ popisoval Kubův tatínek Pavel a dodal, že před nedávnem zdravotní stav jeho syna trochu zkomplikovala zlomenina nohy. Tradiční ples začíná ve 20 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na hudbu BTJ Nova Krnov, vystoupení vítězky Mini Miss Alexandry Volkmerové, na soutěže o ceny a v neposlední řadě také bohaté občerstvení. Na stránkách www.sportovniaukce.cz se veřejnost může zapojit do dražby o dresy sportovců. Vybrané peníze pomohou Kubovi a členům Parent Projectu. Dražil se například dres Leoše Čermáka z Komety Brno, brankáře Jaromíra Blažka, když chytal za Jihlavu, dres BK Opava s podpisy všech hráčů a další.

„Loni senám z toho podařilo vytěžit 12 tisíc korun, v rámci vstupného a příspěvků na plesu se vybralo dalších třicet. Věřím, že k podobným číslům se dostaneme i letos,“ poznamenal Pavel Bačkovský.

Region Opavský a Hlučínský

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.