Na záchytce v Jihlavě loni pobyl 15letý chlapec i 82letý muž

ilustrační foto: Flickr.com

Nejmladšímu klientovi protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě bylo loni 15 let, nejstaršímu 82. Nejvyšší naměřená hodnota alkoholu byla u jednoho z klientů 4,52 promile.

 

Mezi klienty stanice bylo kromě jiných 59 invalidních důchodců a pět žen na mateřské dovolené. Na jihlavské záchytce občas museli přespat i lidé ze zahraničí, nejčastěji Slováci. Údaje poskytl Martin Málek ze společnosti Služby města Jihlavy, která záchytnou stanici provozuje.

Počet klientů jediné záchytky na Vysočině se loni v porovnání s předchozím rokem snížil. Noc tam strávilo 1157 lidí, o 135 míň než v roce 2014. Opilých žen tu bylo loni 153, v meziročním srovnání o šest více. Nejvíce opilých, a to 287, bylo ve věkové kategorii 41 až 50 let.

Nejčastějšími důvody přijetí do záchytné stanice je u klientů ohrožení vlastního života a zdraví a veřejné pohoršení. Cena za nocleh v záchytné stanici v Jihlavě je 4000 korun a je stejná pro tuzemské i zahraniční klienty. Přímo na místě zaplatilo jen 233 lidí, od kterých se podařilo vybrat přibližně 442.800 korun.

Krajskou protialkoholní záchytnou stanici provozují Služby města Jihlavy od roku 1999. O klienty se stará pět zaměstnanců, služby na dohodu zajišťuje 13 lékařů.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.