Záchranáři v Plzeňském kraji vyjížděli k nehodám i požárům

Záchranáři v Plzeňském kraji zaznamenali během silvestrovské noci devastující poranění ruky po zacházení s pyrotechnikou, několik dopravních nehod i požárů.

K nejzávažnějším požárům ale hasiči vyjížděli už během čtvrtečního dne, v noci řešili převážně jen požáry odpadů.

„Ve čtvrtek hasiči vyjížděli k požáru bytu v Rokycanech, který pravděpodobně způsobila vánoční výzdoba. Po poledni dále hořela dřevěná bouda přímo v Plzni, dále už se z 90 procent jednalo jen o málo závažné požáry odpadu – kontejnery, popelnice a podobně. Od 17:30 až do rána to bylo celkem osm požárů,“ uvedl řídící důstojník plzeňských hasičů Aleš Bucifal. Hasiči také vyjížděli k dopravním nehodám na Tachovsku, Domažlicku nebo severním Plzeňsku, obešly se ale bez vážnějších následků.

Zdravotnická záchranná služba zaznamenala o silvestrovské noci nárůst zásahů oproti běžným dnům asi o 50 procent. „Nejzávažnější bylo devastující poranění ruky pyrotechnikou u muže z Vejprnic. Byl převezen k ošetření do lochotínské nemocnice. Úrazů od petard jsme ošetřili celkem pět, ostatní byly méně závažné – například drobné popáleniny rukou nebo krku,“ řekla ČTK mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Celkem vyjížděla záchranka ke 170 případům. Šest lidí musela ošetřit po napadení. „Kuriozitou byl případ muže z Rokycanska, který spolykal střepy z rozbitých dveří a odmítal se nechat převézt k ošetření. Lékaři se ale nakonec podařilo ho k ošetření přesvědčit,“ doplnila mluvčí.

Plzeňští policisté nezaznamenali během noci žádné mimořádné události. „Na linku 158 jsme přijali 140 oznámení. Především to bylo výtržnictví nebo rušení nočního klidu, policisté vyjížděli také k devíti nehodám. Obešly se ale bez vážnějších zranění,“ uzavřel policejní mluvčí Jan Koželuh.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.