Na Hradecku na Silvestra hořel stoh, čtyři lidi zranily petardy

V Královéhradeckém kraji o silvestrovské noci hasiči mezi čtvrteční 17:00 a dnešní 01:00 vyjížděli k 15 požárům.

Požáry, z nichž největší byl požár stohu, se obešly bez zranění a větších škod. Většina požárů vznikla nedbalostí lidí. Zdravotničtí záchranáři měli v noci 77 výjezdů, tedy o pětinu nad průměrem běžného dne. Ve čtyřech případech zasahovali u drobných poranění od pyrotechniky. Policie v kraji žádné větší výtržnosti či zranění nezaznamenala. ČTK to dnes zjistila u hasičů, policie a záchranářů.

Zdravotničtí záchranáři v noci přijali výrazně nadprůměrných 256 tísňových hovorů. „Největší nápor byl od půlnoci do tří hodin. Směnu jsme posílili o jednoho operátora a jednoho záchranáře,“ řekl ČTK mluvčí krajské záchranné služby Ivo Novák. Zdravotníci vyjížděli zejména k úrazům v opilosti a z napadení. Nejvíce výjezdů měli v horských oblastech na Vrchlabsku a Trutnovsku. V poslední den roku hradečtí záchranáři také vzlétli vrtulníkem resuscitovat dva muže na Pardubicku a Novobydžovsku.

V Bohuslavicích na Náchodsku tři hodiny před půlnocí hořel stoh sena a slámy, v Častolovicích na Rychnovsku zahradní chatka. U bohuslavického požáru stohu zasahovalo osm jednotek hasičů. „Požár zničil 36 balíků sena a 44 balíků slámy, část balíků se podařilo oddělit od hořícího stohu a odvézt,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Žahourková. Škoda byla odhadnuta na 33.000 korun. Příčiny ohně budou hasiči vyšetřovat.

Čtyři požáry hasiči likvidovali v Hradci Králové. Šlo o požár dvou kontejnerů, na dvou místech hořely túje. V Trutnově hořela fólie k zakrytí lešení, ve Stěžírkách u Hradce, v Náchodě a ve Velké Čermné na Rychnovsku hořely túje. V Peci pod Sněžkou vzplály od zábavní pyrotechniky odpadky.

Policie v kraji od silvestrovského do dnešního rána přijala na lince 158 celkem 197 různých oznámení. Z toho 87 jich lidé učinili od půlnoci do dnešního rána. „Většinou šlo problémy občanského soužití a stížnosti na petardy,“ řekla mluvčí policie Lenka Burýšková.

V Hořicích na Jičínsku policisté zasahovali u napadení v rodině, kdy opilý muž fyzicky napadl ženu a dvě děti. Podobný případ se stal v jedné obci na Náchodsku, kde dva synové napadli matku a její přítelkyni. „Policisté tam museli použít donucovacích prostředků,“ uvedla mluvčí.

V podvečer posledního dne roku 2015 policie řešila i srážku dvou osobních aut se zraněním u Černožic na silnici z Hradce Králové do Náchoda. „Jedno z aut skončilo v příkopu, druhé na silnici, která byla částečně zablokovaná,“ uvedla mluvčí policie.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.