Při silvestrovských oslavách na jihu Čech byly i úrazy od petard

foto: Studio Cl Art / Photl

Zdravotníci ošetřovali úrazy od petard i lidi zraněné od rozbitých láhví nebo při pádu v opilosti.

foto: Studio Cl Art / Photl

Silvestrovské oslavy na jihu Čech byly celkem klidné. Mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura řekl, že policisty v noci na dnešek zaměstnávaly drobnější opilecké šarvátky a méně závažné dopravní nehody. Zdravotníci ošetřovali úrazy od petard i lidi zraněné od rozbitých láhví nebo při pádu v opilosti. Krajská záchranka měla během noci 122 výjezdů.

Policie podle Bajcury nemusela řešit žádný případ, při němž by byl někdo vážněji zraněn. „Měli jsme tu pár drobných šarvátek a nějaké dopravní nehody, ale bez větších následků,“ řekl. Tragicky skončila pouze nehoda na Silvestra vpodvečer, kdy jedoucí rychlík usmrtil muže u Kaplice na Českokrumlovsku. Podle předběžných informací šlo o sebevraha.

Jihočeští hasiči před půlnocí likvidovali požár osobního auta v obci Hospříz na Jindřichohradecku, který způsobila technická závada. V prvních dvou hodinách nového roku hasili keře a odpad, tyto události byly podle mluvčí hasičů Venduly Matějů bez škody.

Záchranáři museli během noci uskutečnit 122 zásahů. „Oproti loňsku byla ta služba o trochu klidnější,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Petra Kafková. Záchranka se postarala o 11 lidí zraněných zábavní pyrotechnikou, kteří převážně utrpěli poranění na prstech ruky a popáleniny. Dalších 21 úrazů bylo způsobeno při napadení nebo pod vlivem alkoholu.

Na protialkoholní záchytnou stanici byli v průběhu noci na jihu Čech umístěni tři opilci, další šestnáctiletý chlapec skončil kvůli otravě alkoholem v prachatické nemocnici. Záchytná stanice se zcela zaplnila po 06:00, kdy tam byly přepraveny další čtyři opilé osoby z nemocnice.

Silvestrovská noc patřila ke klidnějším i z pohledu jihočeských zdravotníků. V českobudějovické nemocnici ošetřili během dnešních prvních sedmi hodin 15 úrazů souvisejících s oslavami. Většinou šlo o zranění způsobená pádem v opilosti. Dva lidé poranění petardou na ruce museli být operováni, uvedla mluvčí nemocnice Ivana Kerlesová.

Na chirurgii nemocnice ve Strakonicích ošetřili deset pacientů, většinou s drobnými úrazy. „Jednomu pacientovi utrhla petarda dva prsty na ruce, proto byl poslán do Českých Budějovic na operaci,“ uvedl ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala.

Mezi sedmi lidmi ošetřenými v prachatické nemocnici byli dva lidé popálení zábavní pyrotechnikou a v nemocnici Jindřichův Hradec poslali na operační sál jednoho člověka s rukou poraněnou od petardy.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.