Vlašimský Běh Naděje podpoří boj proti rakovině

Udělat něco pro své zdraví a zároveň podpořit boj se zákeřnou rakovinou. Takové je poslání už osmého ročníku Běhu naděje. Sportovně humanitární akce se ve vlašimském zámeckém parku uskuteční ve čtvrtek hodinu po poledni a je součástí celorepublikového projektu nazvaného Skutky naděje.

Dřívější známý Běh Terryho Foxe se tak přetavil v akci, která má stejný smysl, význam i cíl; jen název je jiný.
Jedná se o unikátní projekt, který se svým rozsahem a aktivitou pořadatelů a účastníků řadí k nejmasovějším humanitárním akcím.

Vlašimský Běh Naděje není jen o běhání. Má také bohatý doprovodný program, v němž vystoupí například mažoretky Základní umělecké školy Vlašim, připraveny jsou různé pohybové aktivity jako chůze na chůdách, běh v pytlích, přetahování, střelba z luku a příchozí si mohou třebas i nechat změřit krevní tlak. Chybět nebude ani muzika.
Veškeré darované prostředky pořadatelé vlašimského Běhu naděje předají ve spolupráci s grantovou komisí konkrétním organizacím. To znamená, že sto procent vybrané částky zamíří přímo k potřebným, což je také unikátní záležitost.
„Naše sbírka, podpořená aktivním pohybem, bude věnována na výzkum rakoviny jako v minulých letech. Principy Běhu naděje se ani pro letošní rok nemění. Trať je možno absolvovat jakýmkoliv způsobem, během, joggingem, na invalidním vozíku, na kole, na kolečkových bruslích, s kočárkem, se psem, prostě bez omezení. Je pro občany všech věkových kategorií, od seniorů po novorozence,“ dodala hlavní organizátorka vlašimského Běhu naděje Jarmila Vaníčková z pořádajícího SOŠ a SOU Vlašim s tím, že čas ani způsob zdolání trati pro nás není důležitý. Zvolený úsek je možné proběhnout nebo třeba i jen projít.

KAREL CHLUMEC
Benešovský deník
http://www.benesovsky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.