Zdravotně postižení ze Srdíčka si užili moře v Řecku

Centrum pro zdravotně postižené děti a mládež SRDÍČKO, příspěvková organizace města, úspěšně realizovalo projekt „Zdravotně postižení poznávají svět bez bariér“. V době od 4. do 11. září bylo deset uživatelů sociální služby denní stacionář spolu se šesti zaměstnanci organizace letecky na týdenním pobytu v Řecku u moře.

Sociální služba denní stacionář je poskytována dětem, mladým dospělým a dospělým, kteří mají sníženou soběstačnost z důvodu kombinovaného a mentálního postižení. Z velké části tedy cestu absolvovali uživatelé, kteří jsou odkázáni na invalidní vozík či kočárek.
Projekt mohl být uskutečněn díky značné finanční podpoře z Fondu Ústeckého kraje a částečnému spolufinancování Nadací ČEZ, formou mobilní aplikace Pomáhej pohybem. Pobytu u moře se zúčastnili i někteří rodinní příslušníci, kteří se rádi připojili, neboť společně trávené chvíle plné vjemů a prožitků by těžko sami s handicapovaným členem rodiny zvládli.
Vizí organizace a cílem projektu je podpora rovných příležitostí a umožnění realizace činností, které jsou běžné pro majoritní společnost a nedosažitelné pro zdravotně postižené a jejich pečující osoby.

IVANA HUMLOVÁ
Litoměřický deník
http://www.litomericky.denik.cz/

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.